İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Akıncı: "Yara almış siyaseti yine kendisi iyileştirebilir"

Akıncı: "Yara almış siyaseti yine kendisi iyileştirebilir"

Siyaset kurumunun kirlendiğini kaydeden Bağımsız Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, siyasete yeniden itibar kazandıracak kurumun yine siyasetin kendisi olduğunu vurgulayarak, "bozulmuş düzeni yeniden düzeltmenin ilk adımı cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Bunun garantisi benim geçmişimdir. İnsanın sokakta yürürken başının dik olması, arkasından birinin konuşmamasından büyük zenginlik olamaz" dedi.

Yayın Tarihi: 01/04/15 17:01
okuma süresi: 5 dak.
Akıncı: "Yara almış siyaseti yine kendisi iyileştirebilir"
A- A A+

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, dün akşam Esentepe'de bölge toplantılarının sonuncusunu gerçekleştirdi. Akıncı sabah ise Girne Şehit Hasan Cafer İlkokulu, Çatalköy İlkokulu ve Teknecik Elektrik Santrali, öğleden sonra da Kadınlar Konseyi Girne Şubesi ve Doğan Türk Birliği'ni ziyaret etti.

"Toplumun büyük bölümü kararını vermiş görünüyor"

Esentepe bölge toplantısındaki konuşmasında seçime çok az bir zaman kaldığına dikkat çeken Akıncı, 19 Nisan'da önemli bir kilometre taşının geride bırakılacağını söyledi. Akıncı, toplumun önemli bir kısmının kararını vermiş gibi göründüğüne de işaret ederek, "Kararsızların çok olduğuna inanmıyorum. Kararsız gibi görünen olabilir ama aslında halk kararını verdi. Sorularını sordu, cevabını buldu sandığa yansıtmayı bekliyor. 19 Nisanda sandığa yansıtacağı cevap bellidir" diye konuştu.

"Gelecek kuşakları her alanda sahada istiyoruz"

Konuşmasında "Dört Boyutlu Siyasetinin" ana başlıklarını da aktaran Akıncı, son günlerde yeniden gündemin birinci sırasına oturan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF) KOP'a üyelikle ilgili kararına da yer verdi. Akıncı şöyle konuştu:

"Benim Türkiye ile istediğim; dostluk, kardeşlik, iyi ve kişilikli ilişkidir. 'Kardeş olalım, kendi evimizin efendisi olalım' diyoruz. Ancak, Türkiye bizi tanıdığını söyleyen tek devletse, tanımanın gereklerini yerine getirmeli. Gelin görün ki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bile bizim federasyonumuzla ilişki kuramıyor, tanımanın gereklerini yerine getiremiyor. Kıbrıslı Rumlar hem Avrupa'da diplomasi alanında, hem de sporda sahadayken, bizler tribünlerden bakıyoruz. Böyle bir şey olamaz. Bizler de uluslararası hukuk içine girerek, sahada olmalıyız. Gelecek kuşakları her alanda sahada istiyoruz.

Futbol federasyonu olayı da budur. Değişik yönlere çekilmeye çalışılsa da KOP'u, yıllar önce Kıbrıslı Türk ve Rumlar birlikte kurdu. Ne var ki, dünyaca tanımış bu federasyon sadece Rumlara kaldı. Oysa burada bizim de hakkımız var. Nasıl ki denizlerdeki doğal gazda hak iddia ediyor, kimlik, pasaport alıyorsak, spor alanında da bizim gençlerimizin de uluslararası arenada boy gösterme hakları vardır. Uluslararası hukukun bir parçası haline geldiğimizde, bu her alanda gerçekleşecek. Ancak arada geçiş dönemine ihtiyaç vardır ve KOP olayını, böyle bir geçiş dönemi olarak değerlendiriyor, bu nedenle de KTFF'nin bu girişimini destekliyorum."

"Kirlenen siyaseti yine siyaset kurtarabilir"

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Siyaset kurumunun kirlendiğine de işaret ettiği konuşmasında siyasete yeniden itibar kazandıracak kurumun, siyasetin kendisi olduğunu vurgulayarak, "bozulmuş düzeni yeniden düzeltmenin ilk adımı cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Bunun garantisi benim geçmişimdir. İnsanın sokakta yürürken başının dik olması, arkasından birinin olumsuz konuşmamasından büyük zenginlik olamaz" dedi.

"Liderlik özelliklerini barındıran her kimse onu seçeceğinize inanıyorum"

Akıncı dün sabah ziyaret ettiği okullarda bir araya geldiği müdür ve öğretmenlerle sohbet ederek "Dört Boyutu Siyasetini" anlattı. Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçiminin bir partiler seçimi olmadığının altını bir kez daha çizen Akıncı, şöyle konuştu:

"Aday değil de sadece bir seçmen olsaydım, öncelikle mevcut durumdan memnun olup olmadığıma bakardım. Mevcut olan, ideallerime cevap veren bir performans sergilemişse oy verir, değilse değişim için oy kullanırdım. Bana göre değişim, cinsiyet ya da yaş kategorileri üzerinden sağlanamaz. Orada, uluslararası düzeyde tanınmış, Kıbrıs Türk toplumunun seçilmiş lideri söz konusudur. Liderlik özelliklerini barındıran her kimse onu seçeceğinizi düşünüyorum."

Akıncı okul ziyaretlerinin ardından Teknecik Elektrik Santrali'ni ziyaret etti. Santrali gezerek bilgi alan Akıncı, çalışanlarla sohbet ederek onlarla birlikte öğle yemeği yedi.

Akıncı öğleden sonra ise Kadınlar Konseyi Girne Şubesi ve Doğan Türk Birliği'ni ziyaret etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.