İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

'Cumhurbaşkanı kim?' anketinde okuyucu Eroğlu dedi

'Cumhurbaşkanı kim?' anketinde okuyucu Eroğlu dedi

1 Mart tarihinde başlattığımız Kıbrıs Postası Okuyucu anketinde sonuçları açıklıyoruz.

Yayın Tarihi: 02/04/15 10:02
okuma süresi: 2 dak.
'Cumhurbaşkanı kim?' anketinde okuyucu Eroğlu dedi
A- A A+

Kıbrıs Postası okuyucularının oy kullandıkları "19 Nisan 2015 Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceksiniz?" sorusunun sorulduğu anketinde, Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu %38 oy alarak, en çok oyu alan aday oldu.

Toplam 10550 kişinin oy kullandığı Kıbrıs Postası Okuyucu anketinde, Dr. Derviş Eroğlu, 4001 oy alarak birinci olurken, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Cumhurbaşkanı adayı ve Meclis Başkanı Sibel Siber 2859 oy alarak %27 ile ikinci sırada yer aldı.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı ise 2002 oy alarak oyların %19'unu almış oldu.

4'üncü sırada Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay yer alırken, 804 oy ile %8'de kaldı.

Kıbrıs Sosyalist Partisi Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer 60 oyla %1 oy alırken, Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Arif Salih Kırdağ 70 oyla %1 ve Mustafa Ulaş 50 oyda kaldı.

KARARSIZLARIN OYU DİKKAT ÇEKTİ

Kıbrıs Postası Okuyucularının belirlediği ankette dikkat çeken bir diğer unsur ise kararsızların oyu oldu. Ankette kararsızlar %6 olarak görünürken, %1'lik bir kesim ise oy kullanmayacağını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.