İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Deli dana Kıbrıs'ta hortladı!

Deli dana Kıbrıs'ta hortladı!

2000'li yılların ürkütücü hastalığı deli dana Kıbrıs'ta görüldü!

Yayın Tarihi: 15/04/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
Deli dana Kıbrıs'ta hortladı!
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde tedavi görmekte olan G.K (E-60)'ye deli dana hastalığı teşhisinin konulduğu belirtildi.

G.K (E-60) adındaki hastanın oğlu Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, hastanın deli dana şüphesi ile hastaneye kaldırıldığını, yapılan tetkiklerin ardından Sıla Usar'ın hastanın oğluna, babasında 'deli dana' hastalığının bulunduğunun kesin olduğunu belirtti.

Hastanın Güney Kıbrıs'taki bir hastanede de kontrol edildiği ve kontrol sonucunda aynı sonuca varıldığı da ifade edilirken, hastadan bel sıvısı alınıp Fransa'ya gönderildiğini, hastanın beslenmesinin dahi serumla yapıldığını ve şu anda sadece nefes alabildiği kaydedilerek durumunun kritik aşamada olduğu belirtildi.

Doktor Sıla Usar, hastanın oğluna yaptığı açıklamada, "Fransa'dan gelen sonuçların negatif gelse dahi, belirtilerden hastanın deli dana olduğunu biliyoruz" ifadesini kullandığını belirtti.

HASTA %99.9 DELİ DANA HASTASI

Kıbrıs Postası'nın edindiği bilgilere göre, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi doktorlarının Hastane'de bir toplantı gerçekleştirdiği ve toplantı sonucunda, hastanın bulgularının %99.9 Deli Dana hastalığı ile örtüştüğü kanısına vardıkları öğrenildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: "KESİN BİR BULGU YOK"

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Nörodejeneratif bir beyin hastalığı öntanısı ile 2 kişinin tetkikleri devam ettiğini, söz konusu kişilerin Jacobs Creutzfeld hastası olduklarına dair kesin bir bulgunun olmadığını kaydetti.

Açıklama şöyle:

Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi'nde, nörodejeneratif bir beyin hastalığı öntanısı ile tetkik ve tedavi edilmekte olan 2 hastanın, tetkiklerinin devam etmekte olduğunu ancak söz konusu kişilerin halk arasında 'Deli Dana' olarak bilinen Jacobs Creutzfeld hastası olduklarına dair kesin bir bulgunun olmadığını açıkladı.

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla yapılan açıklamasında, henüz kesinleşmese de söz konusu kişilere, Jacobs Creutzfeld hastalığı öntanısı konduğu belirtilerek, kamuoyunun hassasiyetini göz önünde bulundurarak, yanlış bir anlamaya mahal vermemek için açıklama yapılma gereği duydulduğu kaydedildi.

"TETKİKLER TAMAMLANINCA KAMUOYUNA BİLGİ VERİLECEK"

Sağlık Bakanlığı açıklamasının sonunda, söz konusu 2 hastanın tetkiklerinin sonuçlanmasının ardından daha ayrıntılı bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacağını da keydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.