İÇ HABERLER
okuma süresi: 10 dak.

Siber: "Bu seçim agresiflikle mütevazilik arasında"

Siber: "Bu seçim agresiflikle mütevazilik arasında"

CTP cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber'in seçim kampanyasını İnönü Meydanı'ndaki mitingi ile sonlandıracak...

Yayın Tarihi: 17/04/15 19:33
okuma süresi: 10 dak.
Siber: "Bu seçim agresiflikle mütevazilik arasında"
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

İnönü Meydanı'ndaki miting için Kuğulu Park'ta toplanan CTP'liler ve Sibel Siber'e destek verenler kortej halinde meydana yürüyecek.

Cumhuriyetçi Türk Partisi cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber İnönü Meydanı'ndaki mitingi müzik dinletisi ile başladı.

CTP cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber Kuğulu Park'ta oluşturulan kortej eşliğinde İnönü Meydanı'na geldi.

Erk: "Kıbrıs Türkü Sibel Siber'e cumhurbaşkanlığını verecek"

İnönü meydanı'nda başlayan mitingde ilk konuşmayı CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk yaptı. Erk, mitinge gelenleri selamlayarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Çok uzakları değil son beş yılı değerlendirelim... Biri geldi seçildi, 'Talat'ın bıraktığı yerden devam edip çözeceğim' dedi. Beş yıl hiçbişey yapmadı. Yanına bir de temsilci aldı ve sadece görüşür gibi yaptılar. Simdi 'iki yılda çözerim' diyor.Beş yılda çözemediğini iki yılda nasıl çözecek? İki yılda çözebilirseydin neden çözmedin? İkinci bir trafik kazasına tahamülümüz yok. Sana bir baş yıl daha yok!

Biri diyor ki, 'bu ülkede hiçbir şey değişmez'. Pes etti gitti, kitap yazdı, yurtdışı gezdi. Ama Kıbrıslı Trükler bu zaman içinde ne sıkıntılar çekti. O yoktu. Ansızın çıkageldi. 'Beni seçin' dedi. Seçerseniz uğraşırım diyor. Bizim böyle erken pes edenlere ve bir yerde kitap yazmayı tercih edenlere yeni bir beş yıl vermeye iznimiz yok.

Biz Kıbrıs sorununu çözmek istiyorz. Güven duyacağımız bir lider istiyoruz. Bizim gelecek ile randevumuz var. Avrupa, dünya ile randevumuz var, bizim barış ve Birleşik Kıbrısla randevumuz var. Bu randevuya gitmek için Pzar günü oy kullanacağız.

Randevumuza yetişeceğiz. Bizi bekliyor demokrasi, barış, Avrupa. Bizi bekliyor, Dr. Sibel Siberi bekliyor dünya!

Pazar günü Sibel Siber'i cumhurbaşkanı seçmek için sandığa gideceğiz. İkinci bir trfaik kazası olmayacak.

Kıbrıs Türkü Sibel Siber'e cumhurbaşkanlığını verecek."

Soyer: "Siber'i topuk sesleri ile saraya taşıyacağız"

Daha sonra ise CTP eski Başbakanları'ndan Ferdi Sabit Soyer CTP'lilere seslendi. Soyer şöyle konuştu:

"Sevgi barış, kardeşlik ve yurt sevgisinin korlarının yükselmesine fırdat vermeyen, barış ve demokrasi ateşlemeye devam edeceğiz. İnönü Meydanı'na yeni bir ruhu heyecanı, Kıbrıslı Türkün enerjisi bitti diyenler; Görün Beeeee!

İndirin bayrakları aşağıya kaldırın iki elinizi de hava ve vurun dalga dalga dalgalanın.

Bir asla geçmişin düşmanlıklarının, geleceğin aydınlıklarına gölge düşürmesine fırsat vermeyiz. Geçmişin kırgınlıklara geleceğin aydınlıklarına gidecek enerji olur. Halkımızın temel çıkarlarını sizin temel ilkelerinizin merkezine koyarak, barışın dilini olgun ve kucaklayıcı yapısını üretmek gerekiyor.

Talattan sonra Dr. Sibel Siber'i topuk sesleri ile taşıyacağız saraya, incelik gelsin zerafet gelsin saygı gelsin... Onun için geçmişin düşmanlıkları bizi gölgeleyemez.

Sayın Eroğlu dedi ki 'Kıbrıs'ta barış engellenemez demode oldu'. Çözümsüzlüğü yıllardır savunan, zerre kadar katkı üretmeyen 56 model araç gibi olanlar bunu söylüyor. Kıbrıs'ta barış engelenemez! Geçmişin karanlığının geleceğe gölge etmemesi için, ortadoğuda kanların aktığı altüstlüklerin yaşadığı düzende sevgiyi ve bir kadını taşıyacağız saraya!"

Talat: "Birinci turdan Eroğlu'nu göndereceğiz"

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise yaptığı konuşmada artık yeni bir dönemece varıldığını vurguladı. Talat şöyle konuştu:

"Artık çözümsüzlük çözümdür diyen zihniyeti tarihin çöplüğüne gönderme zamanı geldi. Eroğlu, 'Ben Talatın bıraktığı yerden devam edeceğim' diyerek genel sekretere mektup yazdı. Evet doğrudur. Aldı süreci batağa götürdü.

Bir çok yazar çizer, bir an önce Anastasiadis'in masaya dönmesi çağrısı yapıyor. Görüşmeler başlasın bir an önce çözüme gidelim diyorlar. Anastasiadis'in masaya gelmesi şart. Ama ondan da önemlisi Eroğlu'nun orada olmaması!

Hep anlatırım ve anlatmaya devam edeceğim. Barış sürecinin motor gücü Kıbrıs Türk tarafıdır. Hala aynı kanaatteyim. Eğer motor güç Kıbrıs Türk tarafıı ise müzakere sürecini sürüklemesi gerekir. Bununda en başta gereği çözüm isteyen bir liderliğin orada bulunmasıdır.

İşte sevgili arkadaşlar Eroğlu bir beş yılımızı kaybettirdi. Bu beş yıl çok pahalıya mal oldu. Büyük kayıplara yol açtı. O nedenle görünen odur ki Kıbrıs Türkü bunun hesabını soracak ve birinci turdan Eroğlu'nu göndereceğiz.

Sevgili kardeşlerim daha uzun konuşamama gerek yok. Gün geldi, bu dönemeci çok güzel bir şekilde görmemiz lazım. Tereyağından kıl çeker gibi bu süreci başarmamız lazım. Bunun için CTP adayını cumhurbaşkanlığına taşımamız lazım. Hep beraber sandıklarda Cumhurbaşkanlığına götürmek üzere bulunacağız. Sevgiler ve saygılar sunarım. Yolumuz açık olsun."

Yorgancıoğlu: "Saray rüyası görenlerin rüyası bitti"

Başbakan ve CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ise yaptığı konuşmada, yeni dönemde kadınların siyasette ve her alanda önde olacağını söyledi. Yorgancıoğlu şöyle konuştu:

"Hoşgeldiniz dostlar. Evet Sibel Siber diyerek enerjimize enerji katmak adına bu meydana geldiniz. Kararlılıkla hoşgeldiniz. 19 Nisan'da halkımızın çalınan 5 yılını geri almak için hoşgeldiniz. Sefalar getirdiniz.

Değerli dostlarım yeni bir döneme başlıyoruz. Bu dönem aydınlık bir dönem olacak. Halkımızın bütününün kucaklandığı bir dönem olacak. Bu dönem Kıbrıs Sorununun çözüleceği bir dönem olacak.

Değerli dostlar bu akşam derin rüyalarına dalıp 19 Nisanda saraya gitmek isteyenlere bu rüyanın biteceğini hatırlattınız. Söz konusu Kıbrıs sorunun çözümü olunca, Kıbrıs Türk halkının geleceğinin güvencesi olunca, söz konusu Kıbrıs Türk halkının uluslararası hukukun içine girmesi olunca biliyorum ki nerede olursanız olunuz koşup görevinizi yapmaya gelirsiniz. Teşekkürler... Niye biliyor musunuz? Bizim yüreğimiz insan sevgisi ile doludur. Bizim partimiz demokrasi ile ayaktadır. Geleceğimiz önemsediğimiz bir konudur. 19 Nisanda biz bu işi birtireceğiz. Birliği gözleriniz, mücadeleyi heyecanınızda görüyorum, dayanışmayı yüreğinizden görüyorum. 19 Nisanda hep birlikte yürüyeceğiz.

Yeni dönemde halkın ve gençlerin çok daha katılımcı olacağı bir süreç yaşayacağız. Kadınlarımız siyasette ve her alanda önde olacak. Sibel Siber başkanlığında Kıbrıs sorunun çözüleceği yıl olacak. Kıbrıs'ta ilk kadın cumhurbaşkanı seçiyorsunuz."

Daha sonra ikinci cumhurbaşkanı Talat, eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, ve parti yetkilileri sahneye çıkarak halkı selamladı.

Siber: "Bu seçim agresiflikle mütevazilik arasında"

CTP Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber mitingde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Hoş geldiniz, Dipkarpaz'dan Yerşilırmal'a, çocuklar anneler babalar ve kadınlar... hoşgeldiniz... 19 Nisanda seçime gidiyoruz, bu seçim çocuklarımızın seçimi, gençlerimizin, kadınların, annelerin, babaların, ülkenin seçimi. Biz karar verdik işte meydan işte karar. Biz karar verdik değiştireceğiz. İşte meydan. Bir tarihe daha imza atıyor bu meydan.

Biz evet çözeceğiz. Çünkü bizim enerjimiz var. Bu seçim köhne zihniyetlerle yeni bakış arasında, bu seçim en iyisini ben bilirim diyen ile takım arasında, bu seçim agresiflikle mütevazilik arasında. Bu seçim ben seçimi değil, bu seçim bizim seçimimiz. Kararlıyız. Bu seçim aş, iş, göç korkusu verenler ile demokrasi, kardeşlik ve sevgi arasında.

Farklı hikayelerden ortak geleceğe yürüyeceğiz. Kimimiz Anadolu'dan geldik, kimimiz güneyden geldi toprağa tutunduk. Bu köhne zihniyet tarihe karışacak mı? Biz hikayelerimizden barışa yürüyeceğiz. Biz güzel bir halkız. Ama güzelliği bölerek bize yaşatmak istemediler. Geçit vermeyeceğiz. Biz seçim kampanyamızı endişe üzerine kurmadık. Köy isimleri haritalar üzerine kurmadık. Biz bu seçim kampanyasını ego üzerinde de kurmadık. Biz en iyi bilenlerle uzlaşı ve empati ile çalışacağız. Tepeden bakarak değil. Sen kimsin diyerek değil. Takım ruhu ile başaracağız. Biz karar verdik, 19 nisanda güzel bir rüzgar esecek içimiz sevinçle kıpır kıpır olacak. O rüzgar ülekemize demokrasi, barış getirecek çocuklarımzı göç etmeyecek. Biz çalışkanız, biz güçlüyüz ve varız. Kendi kimliğimizle dünyanın bir parçası olacağız. Kararlıyız, bunun için buradayız. Biz korku salarak değil, projelerle geliyoruz.

Haydi sandığa, 19 nisanda sanığa oy vermeye, verilmeyen her oy böyle gelmiş böyle gidere onaydır. Yeni ve güzel bir başlangıca merhaba diyelim. Biz kararımız verdik. Barış için verdik, çözüm için verdik. Biz olmak için verdik."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.