İÇ HABERLER
okuma süresi: 11 dak.

Eroğlu: "Pazar akşamı zaferimizi kutlayacağız"

Eroğlu: "Pazar akşamı zaferimizi kutlayacağız"

Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu'nun Sarayönü'nde düzenlediği 'Büyük Lefkoşa Mitingi' birazdan başlayacak.

Yayın Tarihi: 17/04/15 19:42
okuma süresi: 11 dak.
Eroğlu: "Pazar akşamı zaferimizi kutlayacağız"
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Dr. Derviş Eroğlu'nun Sarayönü'nde düzenlediği Büyük Miting öncesinde efsanevi SOS grubu da sahne aldı.

Derviş Eroğlu'nun saat 20:30 sularında alana girmesi bekleniyor... Miting için ülkenin dört bir yanından gelen Eroğlu taraftarları ise alanı doldurmaya başladı.

Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da şu anda alana giriş yaptı.

Ülkenin dört bir yanından konvoylarla insanlar Sarayönü'ne doğru gelmeye devam ediyor...

DENKTAŞ: "BURADAKİLER, BU DEVLETE MANDIRA DİYENLER DEĞİLDİR"

Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş konuşma yapmak için kürsüye davet edildi.

Denktaş konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu akşam, eşitliğimize, egemenliğimize, devletimize sahip çıkan 5 yıldır masada onu koruyan ve korumaya devam edecek olan Derviş Eroğlu'nu desteklemeye geldik, hoşgeldiniz.

Bu akşam buraya, DP'liler olarak değil, bu akşam buraya UBP'liler olarak değil, bu akşam buraya ortak değerlerimizi, devletimizi savunmak suretiyle çözüm isteyen Eroğlu'nu desteklemeye geldik. Eroğlu'nu destekleyenler, bu devlete mandıra, muz cumhuriyeti diyenler değildir. Eroğlu'nun destekçileri egemen biziz diyenlerdir. Pazar akşamı, bu devlete sahip çıkıyoruz, haklarını, bu ülkenin iki sahibinden biri olduğunu kabul edenler olarak tekrar geleceğiz. 7 tane aday var! Birileri, bana söylesin, bu ülkede bu 7 aday içinde, eşitim, egemenim, benim devletim, benim halkımındır diyen Eroğlu'ndan başka aday var mı?"

Biraz aşağıda başka miting var! Onlar, "Eğer, KKTC ilan edilmeseydi bugün çok rahattık" diyorlar! Peki be kardeşim, senin destekçilerin buysa, KKTC'ye inanmıyorlarsa, neyin Cumhurbaşkanlığına aday oldun?"

Akıncı yine aşağıda meydandaydı!

Diyor ki, 10 yıl gitti ya siyasetten, ayrıldığı zaman bu ülkenin uzlaşmaz lideri Denktaş'tı. 10 yıl koptu, geldi Denktaş'a saldırarak devam ediyor! Peki Denktaş sana cevap veremezse, Kıbrıs Türk tarihi cevap vermeyecek mi?

Büyük bir oyun oynanıyor. Özersay'a verilen görev, belli bir oy alsın sonra parti kursun ve DP ile UBP'ye zarar versin! Ona da cevabımızı Pazar günü vereceğiz! Bu büyük oyunun ortaya çıktığı bugün bu oyunu kıracak olan bir tek güç var. Devletine inanan eşit ve egemeniz diyen, yıllardan beridir bu çizgiden ödün vermeyen Kıbrıs Türk halkıdır!"

ÖZGÜRGÜN: "EROĞLU'NA TAM DESTEK İSTİYORUZ"

Denktaş'ın ardından UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün kürsüye çıktı.

Özgürgün konuşmasında şunları kaydetti.

"Bu Kıbrıs Türk halkının geleceği davasıdır! Biz UBP – DP ayrımı yapmadık. Hepimiz aynı yoldayız. KKTC ilan edildiği günden beri bir safsata devam ediyor. KKTC niye ilan edildi diye tartışanlar var ve bunlar bugün adaydır. Bu devlete inanmaya inanmaya bu makamlara aday oluyorlar. Devlete inanmayan, KKTC neden kuruldu diyenler, neden bu makama aday oluyorlar! Bu devleti çökertmeye izin verecek miyiz? Biz geleceğe, KKTC'ye ve bu devletin devamına inanlar, bir anlaşma olacsa bu devlet temelinde olacağına inanlar, yıllardan beridir bu davanın savunucusu Eroğlu'na tam destek istiyoruz. Bu akşam buradayız. Bu lidere inandık. İnandığımız liderimizi 19 Nisan'da sandıktan ilk turdan çıkaracağız! Ben 20 yıla yakındır beraber çalışıyorum. Beraber bu davaya inandık. Bir çok dava arkadaşımızla birlikte parti ayrımı yapmadık! İdeolojimiz budur! Anavatan Türkiye ile birlikte bu davayı götürecek olan siz, 19 Nisan'da vurun mühürü Eroğlu'na bu işi bitirelim!"

EROĞLU ALANA DOĞRU GELİYOR

Eroğlu, kortej eşliğinde şu anda alana doğru gelmeye devam ediyor... Büyük bir kalabalık Eroğlu'nu karşılamak için Sarayönü'nün girişinde hazır bulunuyor...

EROĞLU: "BU AKŞAM SONUCU İLAN ETTİNİZ"

Derviş Eroğlu kürsüye çıktı!

Eroğlu konuşmasında şunları kaydetti:

"UBP ve DP'ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Herkese teşekkür ediyorum, hoş geldiniz. Fark budur arkadaşlar! Halk burada fark burada... Siz bu akşam sonucu ilan ettiniz! Bu tabloyu gördükten sonra, soruyorum kim kazanacak? KKTC kazanacak! KKTC değerli halkı kazanacak. Egemenlik, özgürlük kazanacak."

ÖZGÜRLÜK BENİM İÇİN OLMAZSA OLMAZDIR

"Özgürlük, benim için olmazsa olmazdır diyenler kazanacak! 40 yıldır sizlerle nesiller değişti, ben halkımla hep bütünleştim. 40 yılın tecrübesi ve sizin desteğinizle aday oldum. Anastasiadis'ten dolayı yarım kalmış bir işim var! Hiçbir zaman görevden kaçmam. Sizin oylarınızla yarım kalan işi bitireceğiz. Söyleyeceklerimizi söyledik. Diğer adayların politikalarına kısa kısa değindik. Bugün detaya girmeyeceğim. Müzakere masasında nasıl müzakere sürdürdüğümü biliyorsunuz. Sizin sesiniz oldum, sizin isteklerinizin tercümanı oldum. Meydanlarda çok şeyler konuştular. Cevap vermedim, doğru dürüst konuşmadılar ki! Hep edebiyat yaptılar. Sosyoloji kitaplarından okuduklarını anlattılar ama Kıbrıs sorununa değinmediler! Akşam canlı yayında 7 aday vardı. Aylardan beri konuşuyorsunuz ama olmazsa olmazlarınızı söylemiyorsunuz. Ben söylüyorum. Ben KKTC'nin cumhurbaşkanı adayıyım. TC olmazsa olmaz diyorum. Vatandaşlarımız hakkında kimseye yorum yapma hakkı vermeyeceğiz. Sen bu enerjiyi nereden alıyorum diyorlar! Sizden alıyorum sevgili kardeşlerim. Bu dönem kritik bir dönemdir. Cumhurbaşkanlığı makamında ve masada, sizi temsil eden kişinin önce güvenilir olması, tecrübeli olması gerekir. 40 yıldan beridir sizinle bu meydanları dolduruyoruz, işte size güvendik yola çıktı, bu benim son başarım olacak! Müzakere masasında KKTC'nin haklarını en iyi şekilde temsil edeceğim. Vargücümüzle uğraşacağız! Tam 48 yıldır müzakereler devam ediyor ortada birşey yok. Ben vatandaşlarımı Rumun iki dudağından çıkacak söze mahkum edemem.

HALKIMIZLA HER ZAMAN ONUR DUYDUM

Halkımla her zaman onur duydum. Hiçbir maça gitmeyen insanlar, futbol hakkında ahkam kesmeye başladı! Sahada kaç kişi top oynar onu bilmez, ama futbol meselesi çıktı, herkes antrenör kesildi. Ben adaylığımı açıkladığım zaman, bir iki yıl içinde Kıbrıs sorununu çözeceğim dedim! Geçenlerde Moon geldi, 2015 yılı referandum için hedeftir dedi! Görebilmek için dünyayı bilmen lazım, tecrübeli olman lazım... Hayırlısı ile sandıktan çıkacağız! Desteğinizle, koltuğa oturduktan sonra bunun sonuçlanabilmesi için hedef konulması gerekir. O tarih içinde görüşürüz, eğer hayır derse bunun anlaşma niyeti yoktur diyeceğiz! Sizden son bir görev istiyorum. Sizin özgürlük hakkınızı müzakere masasında haykıracağım.

BEN SİZİN SESİNİZ OLACAĞIM DEMİŞTİM

Ben sizin sesiniz olacağım demiştim! Olduk mu oldum! Göç etmek istemeyen insanların sesi olacağım dedim! KKTC halkının sesi olduk. KKTC halkının haklarını teslim etmeyeceğiz! Haklı bir noktaya geldik. Yarını ancak bugün inşa edebiliriz!

Bu memlekette en çok kullanılan kelime çözüm ve barıştır! Çok şükür barış var! Anlaşma eksiktir. O anlaşmanın yapılıp yapılamayacağını dünyanın gözüne sokmak için aday oldum. 40 sene daha masada oturmak isteyen Rumlara karşı, gelin bu işi 1-2 senede bitirelim diye aday oldum. Bu son oyundur! Son oyuna hazır mısınız? 3-5 gün önce haber çıktı istifa edeceğim diye! İstifa etmedim! Ben yola sizinle beraber çıktım, sandığa kadar beraberiz, oylarınızla Cumhurbaşkanı olduktan sonra yine sizinle beraberiz.

BU SAÇLARIN HER TELİNDE TECRÜBE VAR

Yeni bir siyasetçi var ille dokunacak! Ben ak saçlıymışım! Bu saçların her telinde bir tecrübe var! Ben kliniğimden 4 sene önce çıkmadım! Tam 1964'ten beri insanların arasındayım!

1976'tan beri ülkemizin hizmetindeyiz. 5 yıl içinde müzakere masasında olsun, değişik ülkelerde yapılan ziyaretlerde olsun, KKTC'yi en iyi şekilde temsil ettim. Devlet tecrübem var, hükümet tecrübem var, dünya ile nasıl temas edilir gördüm ama ona öğretemedim! Sanki biz Lefkoşa'ya kapandık kaldık! Çeşitli ülkelerle temas yaptık farkında değil...

MARAŞ, BÜTÜNLÜKLÜ ÇÖZÜMÜN PARÇASI

Kendisi Cumhurbaşkanlığı masasında oturmuş olsaydı, Anastasiadis masadan kaçmazdı diyen bir aday var! Rumun egemenliğini mi tanıyacaktı? Türkiye'nin garantisinden vazgeçtiğini mi söyleyecekti? Vatandaşlarımız hakkında Rumların yorum yapmasına evet mi diyecekti? Onun enerjisi varmış, ben gücü sizden alıyorum.

Maraş'ı açacaklarmış! Maraş bütünlüklü çözümün bir parçasıdır, kıymetli bir topraktır! Dolayısıyla, pazarlık yapmadan, al da git dersen, yarın başka birşey isterler onu da al git dersin! Sonra bakarız ki, Rumu ve Dünyayı memnun etmek vardır. Benim gündemimde sizi memnun etmek vardır. Benim görevim, müzakere masasında halkımın sesi olmaktır. Bana bir görev verdiniz! Bana verdiğiniz görevi en iyi şekilde yaptım! Sesiniz olmaya devam edeceğim. Yaşayabilecek bir anlaşmanın yollarını arayacağız.q

PAZAR AKŞAMI ZAFERİMİZİ KUTLAYACAĞIZ

Birbirimizi kucaklayarak kutlayalım zaferimizi! Benim müzakere masasında elimin güçlü olmasının sebebi KKTC'dir. Müzakere masasına otururken KKTC diye bir devlet olduğunu bütün dünya biliyor. Rum bana azınlık hakkı öneremez! Bana güç veren KKTC dediğim zaman, Anastasiadis masadan kaçtı. 5 yıl içinde dünyada hiçbir devlet, Eroğlu uzlaşmazdır demedi! Anastasiadis masadan kaçtı dedi. Sizin lideriniz böyle bir liderdir. Sizden beklentilerim; sandıklar boş kalmasın! Eşinizi dostunuzu sandığa yönlendiriniz. Sandıklar boş kalırsa, başımıza başka başka şeyler gelebilir! Bu seçim tarihimizin en kritik seçimidir. Devlete egemenliğime sahip çıkacak bir lider sandıktan çıkacak, o da Eroğlu olacak! Bütün oylarımızı birleştirirsek, sandıklara gidersek düşündüğümüz olacak!

Bu işi 19 Nisan'da bitiriyor muyuz? KKTC'ye sahip çıktık, masada KKTC halkının haklarına sahip çıktık, çıkmaya devam edeceğiz ve yolumuza KKTC halkı adına en iyileri bulmak için uğraşacağız. Zafer bizimdir! Zafer çalışarak kazanılır! Mücadelemizi Pazar akşamına kadar devam ettirip, zaferimizi kutlayacağız!"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.