İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

DKB: "Faşist zorbaları lanetliyorz!"

DKB: “Faşist zorbaları lanetliyorz!”

Devrimci Komünist Birlik yaptığı açıklama ile dün akşam mağusa'da geçekeleşen olayları kınadı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 18/04/15 09:52
okuma süresi: 2 dak.
DKB: “Faşist zorbaları lanetliyorz!”
A- A A+

Dün Mağusa'da gerçekleştirilecek olan bir sanat etkinliğinde, sırf Ermeni kökenli olmasından dolayı tiyatrocu Aret Vartanyan'a yönelin faşist gruplar tarafından provakasyon yapılmıştır. Tiyatro salabuna girmeye ve linç saldırısı gerçekleştirmeye çalışan grup polis tarafından zorlukla engellenmiştir.

Bu gerici eylemi gerçekleştiren grup aralasında, ülkemizde öğrenci sıfatıyla bulunan ve insanlık düşmanı suç teşkil eden bu eyleme katılan çok sayıda yabancı kökenli kişi de bulunmaktadır.

Kuzey Kıbrıs'ta kurulmuş olan sömürgeci işgal düzeni bu ülkenin devrimci, demokratlarına karşı her türlü tedbiri alırken, ülkemizde öğrenim gören yurtsever öğrencilerin kimi barışçıl eylemlerine dahi müdahale eden ve bir çok kez bizlere karşı davalar açılıp kimi zaman da yurtdışı kararları alınırken, devletin polis güçlerine karşı taşlarla saldıran, etraftaki arabalara zararveren bu gruplara karşı herhangi bir yaptırım uygulanmaması, bu düzenin gerici yapısının yansımasıdır.

Devrimci Komünist Birlik olarak bu faşisst zorbalığı lanetliyoruz!

Kurulan seçim kürsülerinde demokrasi nutukları atan düzen partiler ve bu gerici zihniyetleri geçmişte makamlarında kabul edip destek olan adayları bu grupların ülkemizin kuzeyinde örgütlenip güçlenmelerinde pay sahibidirler!

Milli ve etnik temelde ırkçı düşüncelerle halkları bölmeye çalışmak insanlık düşmanlık bir suçtur! Bu suçu işleyenleri ülkemizden def etmeli ve milleti, dini, dili, ırkı ne olursa olsun ülkemizde yaşayan tüm işçilerin, emekçilerin birlikteliğine dayanan ortak bir düzen kurmalıyız.

Yaşasın dünya halkarın kardeşliği! Faşizme geçit yok!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.