İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Sosyolog Ayça Kurnaz: "Sandığa gidin"

Sosyolog Ayça Kurnaz: “Sandığa gidin”

Kıbrıs Postası'na değerlendirmelerde bulunan Sosyolog Ayça Kurnaz, Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala boykotçuları uyararak "sandığa gidin" çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 18/04/15 11:06
okuma süresi: 3 dak.
Sosyolog Ayça Kurnaz: “Sandığa gidin”
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

"Umutsuz olmak veya vazgeçmek toplum olarak bize hiçbir şey kazandırmaz" diye konuşan Kurnaz, herkesin sandığa gidip oy kullanmasını ve toplum için kendi iradesini ortaya koymasını beklediğini söyledi.
Kıbrıs Postası'na değerlendiren Sosyolog Ayça Kurnaz, Cumhurbaşkanlığı seçimine bir gün kala boykotçuları uyararak "sandığa gidin" dedi.

"Umutsuz olmak veya vazgeçmek toplum olarak bize hiçbir şey kazandırmaz" diye konuşan Kurnaz, herkesin sandığa gidip oy kullanmasını ve toplum için kendi iradesini ortaya koymasını beklediğini söyledi.

"Seçimde sandığa gitmek neden önemli? Vatandaşa bir sosyolog olarak bu yönde bir çağrınız olur mu?" şeklindeki Kıbrıs Postası'nın sorusunu yanıtlayan Sosyolog Ayça Kurnaz şöyle dedi; "Seçim, toplumun iradesini ortaya koyabileceği en önemli yerdir. Değişimler seçimlerle olur… O yüzden herkesin sandığa gidip oy kullanmasını ve toplumu için kendi iradesini ortaya koymasını bekliyoruz…"

"Boykot sadece değişimi engelleyici nitelikte…"

"Boykot etmek ancak toplumun her kesiminin biraraya gelmesi ve ortak bir toplumsal bilinç oluşturmasıyla bir işe yarar ki şu anda toplumda öyle bir bilinç söz konusu değildir, bu yüzden sadece değişimi engelleyici niteliktedir.

Umutsuz olmak veya vazgeçmek toplum olarak bize hiçbirşey kazandıramayacağı gibi yeni ve umutlu bir gelecek için değişim şansımızı da elimizden alır.

Bu yüzden herkes sandığa gitmeli, kendi için, geleceği için ve toplumu için, toplum yararını düşünen ve amacı siyasi rant sağlamak değil sadece 'hizmet' olan bir toplum liderini seçmelidir…"

"Değerlendirmelerimiz sandığa yansımalı"

Kurnaz sözlerini şöyle sürdürdü; "'Toplum yararı' gözletilmeden sadece bireysel düşünerek torpil uygulanabileceği kaygısıyla verilen oylar bu güne kadar hiç işimize yaramadığı gibi toplum özelliğimizi kaybederek bencil bireyler olmamıza neden olmuş, topluma olan bağlılığı zedelemiştir.

Toplum olarak ihtiyacımız olan toplumun her kesimine hitap edebilecek, siyasi kaygısı olmayan, çözüm odaklı, eşitlikçi bir toplum lideri seçmektir. Temiz ve şeffaf bir yönetime, dünyayla bizi bütünleştirecek bir vizyona ihtiyacımız vardır. Bu toplumun ezber bozacak, insan haklarına duyarlı olacak bir lidere ihtiyacı var. Bu ihtiyacı da ancak adayları toplum ihtiyacına yönelik değerlendirerek ve bu değerlendirmeyi sandığa taşıyarak yapabiliriz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.