İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Eroğlu: "Ben halkıma sonuç vaat ediyorum"

Eroğlu: "Ben halkıma sonuç vaat ediyorum"

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, Anadolu Ajansı'na bir mülakat verdi.

Yayın Tarihi: 18/04/15 16:18
okuma süresi: 4 dak.
Eroğlu: "Ben halkıma sonuç vaat ediyorum"
A- A A+

Derviş Eroğlu'nun Anadolu Ajansı'nın sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

1-Sayın Cumhurbaşkanım: Yılardır siyaset içerisinde hizmet ettiğiniz Kıbrıs Türk halkından bir 5 yıl daha istiyorsunuz? Kıbrıs Türk halkına önümüzdeki 5 yıl ne vaat ediyorsunuz?

CUMHURBAŞKANI EROĞLU; Ben siyasi yaşamım boyunca hep Kıbrıs Türk Halkı'nın güven içinde, özgür bir şekilde, milli ve dini aidiyeti ile kendi topraklarında yaşaması, Anavatan Türkiye ile en yakın ilişkiler içinde olması için çalışmayı ilke edindim. Bugün de hedefim aynıdır.

Kıbrıs konusu artık çok uzamıştır. Görüşmelerde artık bir sonuca ulaşılmalıdır. Ben halkıma sonuç vaat ediyorum . Bir takvim çerçevesinde Rum tarafı ile görüşmelere devam edeceğiz. Eğer, BM parametrelerinden ayrılmadan, Kıbrıs'ta en az kendileri kadar hak sahibi bir Kıbrıs Türk Halkı olduğunu unutmadan tavır belirlerlerse sonuca gidebiliriz. Eğer ayak sürürlerse dünyaya bunu göstereceğiz. Yol haritamızı ve stratejimizi belirlemiş durumundayız. Güçlü, bilgili, dirayetli bir ekibimiz var. Bizim çözüm için görüşlerimiz makuldür ancak Rum tarafı aşırı isteklerle masadadır. Yedi adımda 2015 yılı sonuna kadar referandum yapabilmemiz için Birleşmiş Milletler'le yol haritamızı sunduk. BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Sayın Espen Barth Eide'nin 2015 yılı sonuna kadar bir referandumdan söz etmesi BM'nin de süreçle ilgili olarak bizimle benzer düşünceleri taşıdığını gösteriyor.

Peki Rumlar hiç bir şekilde çözüme yanaşmaz, ayak sürür ve dünya buna ses çıkarmazsa ne olacak? Bunu halkımızla , Cumhuriyet Meclisimizle konuşacak ve çıkış yolunu birlikte bulacağız.

Benim aklımda olan eğer bir çıkmaz söz konusu olursa nasıl devam edeceğimizi, dünyaya hangi mesajı vereceğimizi halkın oyuna sınmaktır.Ama samimi dileğim o noktaya gelmeden bir çözümle Kıbrıs'ı bir barış ve istikrar adası haline getirmek, Anavatan Türkiye ve Yunanistan arasında daha iyi ilişkiler kurulmasına da katkıda bulunmaktır.Kıbrıs konusu öyle veya böyle artık geride kalmalıdır. Kimsenin benim gencimin, sanatçımın, iş insanımın dünyaya açılmasına, benim halkımın özgür iradesini yok saymaya, Rum tarafının uzlaşmazlığına rağmen bizi cezalandırmaya daha fazla hakkı yoktur. Artık yeter. Halkımız sonuç istiyor ve ben bunu yapmaya talibim, yapmak için de kararlıyım. O yüzden aday oldum, o yüzden güçlü bir destek istiyorum ve çok şükür ki halkımdan bunu alacağım görünüyor.

2-Bu seçim Kıbrıs müzakereleri için kritik bir seçim olacak. seçilmeniz halinde müzakerelerin akıbeti ne olacak. kısaca açıklar mısınız?

CUMHURBAŞKANI EROĞLU; Ben masadayım ve Sayın Anastasiades'i de bıraktığımız yerden devam etmek üzere Sayın Eide'nin açıkladığı gibi masaya bekliyorum. Sanırım en geç Mayıs ayı ortalarına kadar süreci hızla ileriye götürebilecek şekilde görüşmeler başlar.

3- Önümüzdeki dönem müzakereleri çözen bir cumhurbaşkanı olacağınıza inancınız var mı? Kıbrıs Türk halkı çözüme ilişkin desteğini görüyor musunuz?

CUMHURBAŞKANI EROĞLU; Evet inanıyorum. Kıbrıs Türk Halkı'nın nabzını iyi tutan bir siyaset adamıyım diye düşünüyorum.Yapılan kamuoyu yoklamaları da var. Tüm bunlar göz önünde tutulduğu zaman Kıbrıs Türk Halkı'nın nasıl bir çözüm istediğini, neyi kabul edebileceğini, neyi kabul edemeyeceğini iyi biliyorum. Herkes görecek ki bir sonuca ulaşacağız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.