İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akıncı, CTP ve Özersay'ın desteğini isteyeceğini açıkladı

Akıncı, CTP ve Özersay'ın desteğini isteyeceğini açıkladı

İkinci turda yarışacağı kesinleşen Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, kendini destekleyen herkese teşekkür ederek, ikinci tur için CTP ve Özersay'dan destek isteyeceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 19/04/15 21:39
okuma süresi: 3 dak.
Akıncı, CTP ve Özersay'ın desteğini isteyeceğini açıkladı
A- A A+

Kıbrıs Postası – Eniz Orakçıoğlu

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, sandıklardan çıkan sonuçların ardından kutlamalara başlayan taraftarlarına seslendi. Akıncı'nın konuşması sık sık "Birlik, mücadele, dayanışma" sloganları ile kesildi. Akıncı şöyle konuştu:

"Kıbrıs Türk toplumu olarak hep birlikte bu sınavı geçtik. Bu sınavdan toplum olarak başarı ile geçtik, bunun altını çizmek isterim.

Seçim süresince düzey bakımından bazı sıkıntılar yaşandı ama bunları geride bırakıyorum. 19 Nisan'da yeni bir sayfa açıldı. Ama bir sayfa daha var."

"Eroğlu makamı ile yarıştı"

"Netice iki aday gelecek hafta yeniden yarışacağız. Bu seçimde Eroğlu makamı ile yarıştı. Biz örtülü ödenek olmadan, gönüllü katkıları ile yarıştık.

Bu mücadeleye destek olan tüm halkımıza, en başta TDP ile BKP yetkililerine teşekkür etmek istiyorum. Sivil toplumun ve toplumun çok değişik kesimlerinden de bize destek geldiğini biliyorum.

Bu kampanyaya katkı koyan genç arkadaşlarım var, sabahlara kadar çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte beni hiç yalnız bırakmayan eşime, çocuklarıma ve damadıma da teşekkür ederim.

Bu süreçte yanımda olan gönüllüler ordusu var. Tümüne teker teker teşekkür ediyorum. Bu desteğin önümüzdeki hafta artarak süreceğine inanıyorum."

"Siber ve Özersay'ın görüşlerinden yararlanmak isterim"

Ayrıca Sibel Siber ve Kudret Özersay'ı da kutlamak isterim. Bu süreçte ortaya koydukları görüşler değerlidir, önümüzdeki dönemde bu görüşlerinden yararlanmak isterim.

26'sında yapılacak seçimde başarıya ulaşabilmemiz için birlikte mücadele etmeliyiz.

CTP'nin saygıdeğer adayını yarın ziyaret edeceğim. Aynı zamanda CTP Genel Başkanı Yorgancıoğlu'nu da ziyaret edeceğim. Özersay'ı da ziyaret edeceğim ve bir hafta sonra yaşanacak başarının ortakları olmalarını isteyeceğim.

Bu başarı bir kişinin veya partinin değil, bu ülkenin geleceği için tüm halkımızın başarısı olmak zorundadır.

Verdiğim sözün arkasında duracağımı yinelemek isterim. Bağımsız ve tüm partilere eşit mesafede duracağım. Haftaya bu görevi devraldığımda, önümüzdeki 5 yıl bu sözü tutacağım.

Dini, dili, rengi, kökeni, cinsiyeti ne olursa olsun herkesle hep birlikte bu ülkenin geleceğini şekillendireceğiz.

Kıbrıs'ta çözüm odaklı bir siyaset için aday oldum, bu sözümün de arkasındayım.

Türkiye ile iliksilerde ne çatışmacı ne teslimiyetçi, uzlaşmacı olacağım dedim bunun da arkasındayım.

Sevinmek elbette hakkınız ama bugün ölçülü ve saygılı olacağız. Bizim sevincimiz başkasının kederi olmasın. Yarından itibaren yola devam."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.