İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

KSP 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi

KSP 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi

Kıbrıs Sosyalist Partisi Merkez Komitesi, 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 21/04/15 10:24
okuma süresi: 5 dak.
KSP 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi
A- A A+

İşçiler, emekçiler, değerli halkımız;

İşgal koşulları altında, adil ve dengeli olmayan koşullarda bir seçim daha yaşadık. NATO önderliğindeki emperyalist tahakküm altında bulunan ülkemizde STATÜKO bir kez daha kazandı.

Türkiye'nin eskisi gibi müdahale etmediğinin iddia edildiği bu seçimler de Ankara'nın planladığı gibi gerçekleştirilmiş ve sonuçlandırılmıştır.

Sn.Özersay'ın herhangi bir parti desteği almadan Kuzey Kıbrıs'ın en örgütlü partisi olan CTP' nin genel oy oranı ile neredeyse ayni düzeyde oy alması tesadüf değildir. Partisiz ama tepeden tırnağa örgütlü ve mali olarak güçlü olan Özersay'ın kendiliğinden gelişen bir halk desteği sayesinde bu sonucu aldığına inanmamızı kimse beklemesin!

Özersay'ın yükselişi Ankara'nın halkımız üzerinde uyguladığı toplum mühendisliğinin,yani manipülasyonun en belirgin kanıtıdır. Keza Eroğlu'nun güçten düşürülmesi ve Akıncının popülaritesi de tesadüf değildir.

Tüm bunlar Kıbrıs'ımız için yeni emperyalist çözüm planlarının kotarılmak üzere olduğunun habercileridirler.

Partimiz daha seçim döneminin başında bu seçimlere katılma amacını şu şekilde açıklamıştı; "KSP bu makam için yapılmakta olan seçimi, kuzey Kıbrıs'ta yaşayan halkın önüne atılan bu demokrasi kırıntılarını emperyalizme ve emperyalist güçlerin ülkemizde sürdürdükleri işgallere karşı kitleleri uyarmak, bilinçlendirmek ve onları kendi iradelerine sahip olmak için örgütlemek amacıyla kullanmaktadır"

Bu bilinçle seçimlere katılan partimiz, Emperyalist güçlerin oyunlarını bozmak, halkımıza doğru bir seçenek sunmak ve onları statükonun planlarına ve adaylarına karşı uyarmak için fedakarca çalışmıştır.

Bu seçimlerde emperyalist sermayenin işbirlikçilerinin, kitleleri örgütlülükten soğutma, siyasi mücadeleden soğutma, ve bireyciliği öne çıkarma gayretleri öne çıktı.

Burjuva ve işbirlikçi partilerin ikiyüzlü politikalarından bezmiş olan kitlelerin tepkisi sözde 'bağımsız' adaylara oy olarak kanalize edilmeye çalışıldı.

Ankara'nın müdahaleci tavrı saklanmaya çalışıldı.

Bu yapılanlara karşılık halkımızın hatırı sayılır bir kısmı, ya boykot çağrılarına uyarak ama genelde daha farklı nedenlerle sandıklara gitmeyerek burjuva politikacılara güven duymadıklarını gösterdiler. Popüler adaylardan kim seçilirse seçilsin iplerin Ankara'nın elinde olduğunun farkında olduklarını gösterdiler.

Bu seçimde bazı sol parti ve grupların, örgütlülüğü olmayan pasif boykot çağrıları da özünde, işbirlikçi burjuva partilerine değil, devrimci duruş ve kararlılığı ile partimize zarar vermiştir. Statükoya karşı anti-emperyalist direnişin örgütlenmesine zarar vermiştir.

Kıbrıs Sosyalist Partisi bu seçimler esnasında Kıbrıs'ın emekçi halkına karşı sorumluluklarını özverili bir çabayla ortaya koymuştur.

Kıbrıs Sosyalist Partisinin bu seçimlerde aldığı sonuç elde ettiği oylarla ölçülebilecek bir sonuç değildir.

Kıbrıs Sosyalist Partisi bu seçimden örgütlülüğünü artırarak çıkmıştır.

Kıbrıs Sosyalist Partisi marksist – Leninist bir parti olarak varlığını hissettirmiş ve farklılığını da net bir şekilde ortaya koymuştur.

Sonuç olarak Statüko bir kez daha galip gelmiştir. İkinci Tura kalan her iki aday da Anglo Amerikan emperyalizmi ve Ankara'nın işbirlikçileridir. Her iki aday da Kıbrıs halkının değil Ankara'nın iradesini temsil edecektir.

Halkımız bu seçimlerde önemli bir demokrasi deneyimi yaşamıştır.

Temsili demokrasilerin çirkinlikleri ve manipülasyona ne denli açık olduğu bu seçimlerde net bir şekilde görülmüştür.

Bu seçimler bizim için gelecekte halkımızın iradesini bütünlüklü olarak ortaya koyabileceği doğrudan demokratik toplum yönetimine bir sıçrama tahtasından başka bir şey değildir!

Bu duygu ve düşüncelerle partimize oy verse de vermese de bize kulak veren tüm işçi ve emekçi kardeşlerimize destek ve katkılarından dolayı teşekkürü bir borç biliriz.

Kıbrıs Sosyalist Partisi

Merkez Komitesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.