İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erk: "Eroğlu'na destek düşünülemezdi bile"

Erk: "Eroğlu'na destek düşünülemezdi bile"

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk Parti Meclisi'nin ikinci tur seçimde Akıncı'ya aktif destek verme kararını değerlendirdi. Önlerinde tabanı serbest bırakma veya Akıncı'yı destekleme şeklinde iki seçenek bulunduğunu anlatan Erk, "Eroğlu'nu desteklemek gibi bir durumumuz olamazdı zaten, bu düşünülemez bile" dedi.

Yayın Tarihi: 21/04/15 10:24
okuma süresi: 2 dak.
Erk: "Eroğlu'na destek düşünülemezdi bile"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Kanal Sim'de Radyo Gazetesi programına konuk olan CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, CTP Parti Meclisi'nin Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı'ya aktif destek verme kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Akıncı'ya destek kararı CTP'ye zarar vermez"

Erk, CTP'nin Akıncı'yı destekleme kararının partiye zarar vereceği yönündeki iddiaları ise "İdeolojik bir karar ürettik ve Akıncı'yı desteklemeye karar verdik. Bu CTP'ye zarar vermez. Ne yapacaktık, Eroğlu'nu mu destekleyecektik? Akıncı'yı desteklemek bize zarar verirse, Eroğlu'nu desteklemek bizi perişan eder" diyerek esprili bir dille yanıtladı.

"İdeolojik bir karar üretildi"

Gelinen aşamada CTP'nin önünde iki seçenek bulunduğunu ifade eden Erk sözlerine şöyle devam etti:

"İki seçenek vardı, ya Akıncı'yı destekleyecektik ya da tabanı serbest bırakacaktık. Sonuçta ideolojik bir karar üretildi ve Akıncı'yı desteklemeye karar verdik. Eroğlu'nu desteklemek gibi bir durumumuz olamazdı zaten, bu düşünülemez bile. Geçmişte Eroğlu ile Denktaş arasında karar verilmesi gerektiğinde, 'Hitler ile Mussolini arasında seçim yapmamız mümkün değil' diyerek tabanımızı serbest bırakmıştık."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.