İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Talat: "Halkın Akıncı'ya oy vermesini rica ediyorum"

Talat: "Halkın Akıncı'ya oy vermesini rica ediyorum"

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Kudret Özersay'a düzenlediği ziyaretin ardından şu sıralarda İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı ofisinde ziyaret ediyor...

Yayın Tarihi: 21/04/15 15:21
okuma süresi: 4 dak.
Talat: "Halkın Akıncı'ya oy vermesini rica ediyorum"
A- A A+

Kıbrıs Postası - CANLI

Akıncı, İkinci Tur kapsamında, destek arayışlarına devam ediyor. Akıncı, bugünkü programı çerçevesinde Kudret Özersay'ın ardından şimdi de Mehmet Ali Talat'ı ziyaret ediyor.

Ziyarette seçim değerlendirmesi yanısıra, destek talebinin görüşülmesi bekleniyor. Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin dün akşam aktif bir şekilde Mustafa Akıncı'ya destek vereceğini açıklamasının ardından, Talat'ın bugün Akıncı'ya destek verip vermeyeceği ise merak konusu...

AKINCI: "TALAT'IN DENEYİMİNDEN FAYDALANMAK BENİM İÇİN YARARLI OLACAK"

Bağımsız Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Talat ile yaptığı görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu. Açıklama şöyle:

"Kendisi ile verimli bir görüşme yaptık. Talat'la olan ilişki ve diyaloğumuz çok eskilere dayanır. Ben daha 28 yaşında LTB Başkanı seçildiğim zaman ilk tebrik telgrafını o zaman Ankara'da öğrenci olan Mehmet Ali Talat'tan almıştım. O günden beridir aslında farklı siyasal hareketin içinde olsak da, Kıbrıs'ın geleceği bağlamında, idealimiz çok açık ve nettir. İkimiz de Kıbrıs'ın geleceğini barış ve huzurda arıyoruz. Kıbrıs'ta geçmiş kuşakların yaşadıklarını yeni kuşaklara yaşatmak istemiyoruz. Yeni kuşakların barışın nimetlerini paylaşmasını istiyoruz. Sayın Talat'ın 5 yıllık Cumhurbaşkanlığı ve müzakere deneyimi var. Bu deneyimden yararlanmak benim için faydalı olacaktır. Önümüzde pazar günü önemli seçim var. Gerek Kıbrıs Türk toplumunun, gerekse Kıbrıs'ın bir bütün olarak yeni bir döneme adım atabileceğinin çok güçlü ihtimal dahilinde olduğu önemli bir gündür. O güne giderken, sayın Talat'ın göstereceği dayanışma da benim için son derece önemlidir. Kendisine teşekkür ediyorum."

TALAT: "HALKIN AKINCI'DAN YANA OY KULLANMASINI RİCA EDİYORUM"

Talat ise konuşmasında şunları kaydetti:

"Önemli bir dönemeçteyiz. 5 yıldır tıkanan Kıbrıs sorunu müzakerelerinin yeni bir aşamaya ulaşabilmesi şansının yakalanabileceği bir dönemdeyiz. Ne yazık ki, Kıbrıs Türkü 5 yıllık bir kısır dönem yaşadı. Sayın Eroğlu'nun çözüme inanmaması ve karşı olması, çözüm sürecini her fırsatta sabote etmesi, Kıbrıs Rum tarafından gelen olumsuzlukların üzerine atlayarak süreci çıkmaza sürüklemesi, bu 5 yılın karakteristiği oldu. Öyle bir aşamadayız ki, Kıbrıslı Türkler ulslararası hukukla bütünleşebilme ya da statükonun devamı seçeneklerini seçme noktasındadır. Pazar günü gerçekleşecek seçimle çözümsüzlüğün de bir çözüm olduğuna inanan, Talat'ın bıraktığı yerden devam edeceğim diye söz verdiği halde süreci tıkanıklığa götüren Eroğlu'ndan kurtulmalıdır. Pazar günü gerçekleşecek seçimde atılacak bu önemli adım, tarihi önemde olacaktır. İşte bu süreçte sayın Akıncı'nın da ifade ettiği gibi değerlendirmeler yaptık. Görüşlerimizin son derece uyumlu olduğunu tespit etmiş oldum. Bu bağlamda da tabiatıyla da Kıbrıs Türk halkının tercihini pazar günkü seçimlerde Akıncı'dan yana kullanmasını talep ve rica ediyorum. Elimden geldiğince de Sayın Akıncı'nın bu seçimlerden başarılı çıkması için elimden gelen çabayı ortaya koyacağım."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.