İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Sibel Siber de Akıncı'ya destek belirtti

Sibel Siber de Akıncı'ya destek belirtti

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber'i ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 21/04/15 16:37
okuma süresi: 4 dak.
Sibel Siber de Akıncı'ya destek belirtti
A- A A+

Kıbrıs Postası - CANLI

Akıncı, İkinci Tur kapsamında, destek arayışlarına devam ediyor. Akıncı, bugünkü ziyaret programı çerçevesinde, Özersay ve Talat'ın ardından şimdi de Meclis Başkanı Sibel Siber'i ziyaret etti.

AKINCI: "4 ADAYIN %20 ALMASI TARİHİMİZDE YOKTUR"

Bağımsız Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber'e yaptığı ziyaret sonrasında basına açıklamalarda bulundu.

Akıncı şunları kaydetti:

"Seçim sürecinde elbette rekabet ortamı olsa da, bunu en medeni şekilde yürütldüğü için teşekkür etmek isterim. O açıdan da kutluyorum kendisini. Seçim sonucuna 4 adayın da bakıldığında %20'lerde oy alınan bir seçim tarihimizde yoktur. Böyle bir sonucun ortaya çıkması ender karşılaşılacak birşeydir. Verdiği mesajlar, süreç içinde benim verdiklerim de dahil edildiğinde pek çok ortak alan olduğunu herkes gördü. En başta ikimiz de bu ülkeye bir değişimin şart olduğunu söyleyerek girdik seçim sürecine. Çözüm odaklı bir siyasetin ne kadar gerekli olduğunu ikimiz de seslendirdik. Bu ülkede temiz siyasetin, şeffaf yönetimin, örtülü ödeneklerin örtüsünün kalkmasının ve buna benzer bir çok alanda örtüşen bir vizyon içinde olduğumuz çok nettir.

Değişim bir kişinin seçim kazanmasıyla olacak olan bir konu değildir. Seçim sonrasında hangi vizyonun iş başına geleceği çok önemlidir ama aynı zamanda değişen bir süreçtir ve bu süreçte şu anda Sayın Sibel Siber aday olmasa da, kah bir meclis Başkanı, kah bir birey olarak toplumumuzun yaşayacağı süreçte etkin rolleri olacağına inanıyorum. Bu inancı paylaşıtm kendisiyle. Önümüzdeki süreçlerde de bu değişimin içerikli bir şekilde yaşanması için birlikte gideceğimize olan inancımı ifade ettim. Bunu yineliyorum. Önümüzdeki Pazar günü yurttaşlarımız bir karar verecek. İnsanımız bir sonuç için kararlarını sandığa yansıtacaklar. Bunun yeni bir dönem olacağına inanıyorum. Bu inancımı paylaştım Siber'le, onun da bu değişimin gerçekleşmesi için, gerek bu döneme kadar oynadığı rol ile, gerekse de bundan sonra oynayacağı rol ile ilgili emin olduğum için teşekkür ederim."

SİBER: "AKINCI'YI DESTEKLİYORUM"

Sibel Siber ise konuşmasında şunları kaydetti:

"Önümüzdeki pazar seçimlerde başarılar diliyorum. Çok olgun, demokratik bir süreç yaşadık ve bu küçük ülkede yaşayan az nüfuslu insanlar olarak, en önemli özelliği bu olması gerekir. Bu hem siyasete hem de siyasetçiye güven açısından, hem de kendimize güven açısından çok önemlidir. Biz o kadar küçük bir çevrede yaşıyoruz ki sürekli karşılaşırız. Zaten, bütün amaç halka hizmettir. Halka hizmet de, o makama o yüzden talep oluyorsak amacımızın bu olduğundan hareketle eleştiri yapsak da bunun düzeyi her zaman önemlidir.

Önümüzdeki pazar, bu kampanya ile farklı bir bakış açısı, daha kucaklayıcı ve çözüm odaklı siyaset en önemli arzumuzdur. Bizim birlikteliğimiz perçinlenirse daha önemli şeyler yapacağız. Farklı insanlara, farklı mesajlar verilerek bir yere varamıyoruz. O yüzden hak,adalet, güven ve çözüm odaklı politikalarla, içteki çalışmalarda ve dışarıdaki çalışmalarda, çözüm odaklı bir anlayışa ihtiyaç var. Burada yarışan zihniyettir, vizyondur.

Dolayısı ile bu zihniyeti destekleyen Akıncı'yı destekliyor ve başarılı olmasını umuyorum. Kutluyorum ve tekrardan başarılar diliyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.