İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyesi Taşçı açıklama yaptı

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyesi Taşçı açıklama yaptı

25 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği olağan genel kurulu üzerine dernek üyesi Erkan Taşcı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 24/04/15 15:00
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyesi Taşçı açıklama yaptı
A- A A+

Engelli camiası olarak her fırsatta ve mecrada fırsat eşitliğini savunmamıza rağmen, yapacağımız genel kurul öncesi kendi camiamızdan olan derneğimiz yönetimi tarafından eşitliğe aykırı ve anti-demokratik uygulamalara maruz kalıyoruz.

Şu an derneğimize üye olup olmadığına bakmaksızın tüm engellilerin derneğimize kazandırılması ve hayat şartlarının iyileştirilmesi amacıyla yaptığımız Sn. Murat Katrin'in başkanlık adaylığı sonrası, gerek dernek yönetimi gerekse dernekle alakasız fakat aynı anlayıştaki kişilerce, iyi niyetimizle yaptığımız fırsat eşitliği ve demokrasi talebimizin kulak arkası edilmesi ve hatta grubumuza karşılık yapılan etik olmayan uygulamalar bizleri üzmüştür.

Şu anki yönetim kurulunun inisiyatifinde olmasına rağmen üyelerimizin iletişim bilgilerinin paylaşılmamasıyla bize kendimizi ifade etme fırsatı verilmemesi, buna karşın yönetimin, derneğin tüm maddi imkânlarıyla şu anki başkanın kişisel propagandasını yapması, yine derneğin maddi imkânlarıyla dernek üyelerine yapılan şahsi yardımların başkanlık seçimi öncesi arttırılması gibi hiçbir etik açıklaması olamayacak uygulamalar bizleri ve camiamıza duyarlı tüm bireylerin tepkisini çekmiştir.

Yapılan tüm haksız uygulamalara rağmen iyi niyetli tutumumuzu devam ettirmekle beraber, her şeyin açıklığa kavuşturulması için bu uygulamaların sorgulanması ve önümüzdeki süreçte engelli bireylerin hayatlarına çağ atlatmak amaçlı görüşlerimizi savunacağımız genel kurula duyarlı tüm vatandaşlarımızın ve basının katılımını bekliyoruz.

25 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan olağan genel kurulumuz ile ilgili bu güne kadar yaşadığımız sürecin gerçeklerinden bahsetmiş olup konunun "demokrasi ve eşitlik" yönünün dernek üyelerimiz ve camiamıza duyarlı kamuoyunun vicdani değerlendirmesine arz ediyorum.

Saygılarımla

Erkan Taşcı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.