İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Mahkeme BKP'yi haklı buldu...

Mahkeme BKP’yi haklı buldu...

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, şahsı ve BKP hakkında yalan ve iftiraya dayalı yayın yaptığı gerekçesi ile Kıbrıs Volkan gazetesi aleyhine açmış olduğu davayı kazandı.

Yayın Tarihi: 24/04/15 15:59
okuma süresi: 3 dak.
Mahkeme BKP’yi haklı buldu...
A- A A+

Mahkeme, Kıbrıs Volkan gazetesinin BKP ve İzzet İzcan aleyhine yapmış olduğu yayınların yalan olduğuna hükmetti. Mahkeme, Kıbrıs Volkan gazetesinin, İzzet İzcan ve BKP aleyhine yalan, iftira ve İzzet İzcan'ı küçük düşürecek ve halk arasında nefret uyandıracak asılsız yazı veya resim veya benzeri yayın yapmasını, basmasını ve yaymasını yasakladı. Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, BKP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve Av. Mustafa Asena ile birlikte Kıbrıs Volkan gazetesi aleyhine dosyaladıkları davanın ardından Birleşik Partisi Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs Volkan gazetesinin günlerdir kendisi hakkında yalan haberler yayınladığını, Kıbrıs Volkan gazetesinin yayınladığı kendisinin müzakereci heyetinde olacağı, dağdaki bayrağı kaldıracakları ve Türkiye kökenli vatandaşlara hakaret ettikleri yönündeki haberlerin yalan olduğunu ve bunların yalan olduğunun mahkeme kararıylada kanıtlandığını vurguladı.

Kıbrıs Volkan Gazetesinin 21 Nisan'dan bu yana Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan aleyhinde yaptığı karalama politikasına karşı ara emri için dava açıldığını vurgulayan İzcan, "1. Turun ardından hakkımızda yapılan, yalan, yanlış ve maksatlı yayınlar nedeni ile Kıbrıs Volkan Gazetesi'nin yayınlarının durdurulması istemiyle avukatımız Mustafa Asena tarfından dava açılmıştır. Yalan haberlerle tansiyonu yükselten, toplum içinde gerginliğe neden olan bu yayınların gerçeklerle hiçbir bağlantısı olmadığı gibi tamamen iftiradır" dedi.

Kıbrıs Volkan Gazetesi tarafından kendi şahsı üzerinden 26. Nisan'da gerçekleşecek 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkı yönlendirmek için karalama ve toplumunu germe kampanyası yürüttüğüne vurgu yapan İzcan, " Bütün bu karalamaların nedeni 26 Nisan'da gerçekleşecek 2. tura gölge düşürmektir. Esas hedef 26 Nisan günü gerçekleşecek değişimin önüne geçmektir. Sn. Eroğlu ve ekibi bu seçimi kaybedeceklerini anlamışlardır. Ancak bunlar son çırpınışları olacaktır. Bizi hedef gösterek, toplumun gerilmesini sağlayarak, eskide kalma soğuk savaş yöntemleri ile seçim kazanılamaycağını bu kesimler görecektir' dedi.

Av Mustafa Asena ise yaptığı konuşmada, söz konusu haberlerle ilgili ara emri almak üzere mahkemeye başvurduklarını ve gerekli delilleri mahkemeye sunduklarını belirtti. Söz konusu haberin 2003 yılında Güney Kıbrıs'ta gerçekleşen ve İzzet izcan'ın olmadığı bir konferansla alakalı olduğunu, Volkan Gazetesi'nin bu haber nedeni ile geçmişte Ali Erel'den özür dilmek zorunda kaldığını hatırlatarak, haberin yalan olduğu ile ilgili tüm delilleri mahkemeye sunduklarını ve mahkemenin kendilerini haklı bulduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.