İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özgürgün: "Eroğlu için elimizden geleni her şeyi yapıyoruz"

Özgürgün: "Eroğlu için elimizden geleni her şeyi yapıyoruz"

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Kıbrıs Türk tarihinin dönüm noktası olduğunu, Kıbrıs Türk halkının kendi geleceğine sahip çıkması gerektiğini belirterek "Biz bu seçimi kazanmak için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız için elimizden geleni her şeyi yapıyoruz" dedi.

Yayın Tarihi: 24/04/15 18:51
okuma süresi: 4 dak.
Özgürgün: "Eroğlu için elimizden geleni her şeyi yapıyoruz"
A- A A+

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Kıbrıs Türk tarihinin dönüm noktası olduğunu, Kıbrıs Türk halkının kendi geleceğine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

UBP Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre, Özgürgün bugün katıldığı bir televizyon programında cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili soruları yanıtladı.

Türkiye Cumhuriyetini seçimlere karıştırmak isteyenler olduğunu ifade eden Özgürgün, Türkiye'nin seçimlere müdahale etmediğini, edeceğine de inanmadığını kaydetti.

"UBP çok büyük bir partidir. Ama UBP'lilerin büyük bir kısmı sandığa gitmemiştir. Ama artık işin ciddiyetini anlamışlardır. Ben tüm UBP'lilerin 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gideceklerine inanıyorum" diyen Özgürgün, günün bireysel hesaplaşma, kişisel hesaplaşma günü olmadığını, Derviş Eroğlu'nun mutlaka sandıklara gidilerek desteklenmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

Rum yönetiminin mecbur kaldığı için Kıbrıslı Türklere pasaport ve kimlik verdiğini savunan Özgürgün, şöyle devam etti:

"Avrupa Birliği ve ABD kendilerine 'Sen Kıbrıslı Türklere pasaport ve kimlik vermezsen biz mecburen onları ayrı bir devlet olarak kabul edeceğiz dedi. Onun için Kıbrıslı Türklere pasaport ve kimlik verdiler."

İki kurucu devlet arasında, eşit şartlarda bir anlaşma istediklerine dikkat çeken Özgürgün, Kıbrıs Cumhuriyeti altında azınlık olarak bir anlaşmayı kabul etmediklerini vurguladı. Özgürgün sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımız tepki alacağını bildiği halde ortak metne imza atmıştı. Sırf Kıbrıs konusunda bir analaşma olsun diye bu metne imza atmıştır. Buna sevineceklerine şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızı eleştiriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız bu metni kendi iradesiyle imzalamamıştır. Sırf Kıbrıs konusunda bir anlaşma olsun diye bu metni imzalamıştır.

CTP'nin Mustafa Akıncıya desteği beklenmedik bir olay değildir. Kendi adayları seçim kaybetti, şimdi Akıncı kendi adaylarıymış (CTP'nin adayı) gibi çalışıyorlar. Eroğlu'na karşı birlikte cephe aldılar. Bu gibi cepheleşmeler bir fayda sağlamaz. Biz bu seçimi kazanmak için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız için elimizden geleni her şeyi yapıyoruz. Maraş'la ilgili bir anlaşmaya varılması bütünlüklü bir çözümün bir neticesidir. Maraş ancak böyle değerlendirilebilir. Bütünlüklü bir çözümle olur."

KKTC'nin şeffaf bir devlet olduğuna işaret eden Özgürgün partisiyle ilgili olarak da, UBP'nin genç kadrolarla görev yaptığını, göreve geldiği günden bu yana kadroların büyük çoğunluğunun gençleştirildiğini söyledi.

UBP'nin kadınlara da büyük önem verdiğine dikkat çeken Özgürgün, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yapacakları Tüzük Değişikliği ve Kurultay'daki tüzük değişikliğiyle kadınlara daha çok yer vereceklerini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.