İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Yaşam için nükleere hayır!"

"Yaşam için nükleere hayır!"

Nükleere Hayır Platformu, Çernobil Faciasının yıldönümünde Selimiye Meydanı'nda etkinlik düzenledi.

Yayın Tarihi: 26/04/15 11:14
okuma süresi: 3 dak.
"Yaşam için nükleere hayır!"
A- A A+

Firuzan NALBANTOĞLU - Kıbrıs Postası

Akkuyu'da yapılması planlanan ve geçtiğimiz gün deniz yapılarının temeli atılan nükleer santrale karşı Kıbrıs'ta da mücadele devam ediyor.

Kıbrıs'a sadece 90 km uzaklıkta olan nükleer santrale karşı mücadele için kurulan Nükleere Hayır Platformu, Çernobil Faciasının yıldönümünde Selimiye Meydanı'nda etkinlik düzenledi. Birçok Kıbrıslı gurubun sahne aldığı etkinlikte tiyatro gösterisi ve şiir dinletisi de yapıldı.

Nükleer Hayır Platformu'nun etkinlikte yaptığı açıklamada ise "Çevre ve ekoloji örgütleri, nükleer atıkların bertaraf edilmesinin imkansızlığını bilimsel olarak ortaya koyarken; ve dünya nükleer enerjiden vazgeçme planları yaparken ülkemize çok yakın bir yerde bir nükleer santral kurulması Akdeniz'in ve halkımızın felaketi olacaktır. Başka Çernobiller olmasın diye sesimizi yükseltelim" dendi.


Nükleere Hayır Platformu, Çernobil Faciasının yıldönümünde Selimiye Meydanı'nda etkinlik düzenledi. "Yaşam İçin Çal Söyle Nükleere Hayır De" etkinliği saat 14.00'de HAS-DER Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle başladı. Etkinlik boyunca Grup Baria, Sol Anahtarı, Grup Saki, Grup Totem, Arda Gündüz, İki Toplumlu Koro, Mesarya Bölge Korosu, Utku Yerebakan & Hayal ve Kuzey Tarık sahne aldı. Ayrıca etkinliğe Baraka Tiyatro Ekibi ve Lirik Şiir Grubu da katıldı. Sıcak havaya rağmen halkın ilgi gösterdiği etkinliği turistler de izledi. Etkinliğe Kıbrıs'ın güneyinde de bazı örgütler destek verdi.



"Başka Çernobiller olmasın diye…"

Nükleer Hayır Platformu'nun etkinlikte yaptığı açıklamada, "Ülkemize sadece 90km uzaklıkta, Mersin Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer santralin, ÇED raporundaki yetersizliklerden ve sahte imzalardan dolayı davalık olmasına rağmen, hukuksuzca, sorumsuzca ve halkın taleplerine kulak asılmadan temel atma töreninin gerçekleştirildiği şu günlerde 25 Nisan'daki etkinliğin daha bir anlam kazandığı" vurgulandı. Açıklamanın devamında; "Sağlık örgütleri, nükleer santrallerin, herhangi bir kaza yaşanmasa dahi kanser ve benzeri ölümcül hastalıklara yol açtığı uyarısını yaparken; çevre ve ekoloji örgütleri, nükleer atıkların bertaraf edilmesinin imkansızlığını bilimsel olarak ortaya koyarken; ve dünya nükleer enerjiden vazgeçme planları yaparken ülkemize çok yakın bir yerde bir nükleer santral kurulması Akdeniz'in ve halkımızın felaketi olacaktır. Başka Çernobiller olmasın diye sesimizi yükseltelim" dendi.


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.