İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Gökçebel: "Kıbrıs Türk halkı iradesini ortaya koymuştur"

Gökçebel: "Kıbrıs Türk halkı iradesini ortaya koymuştur"

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Tahir Gökçebel, yayımladığı basın açıklaması ile Kıbrıs Türk halkının iradesini ortaya koyduğunu belirtti. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 27/04/15 12:02
okuma süresi: 3 dak.
Gökçebel: "Kıbrıs Türk halkı iradesini ortaya koymuştur"
A- A A+

Son Cumhurbaşkanlığı seçimleri hem katılım, hem de sonuçları bakımından Kıbrıs Türk siyasetine yeni bir ivme kazandırmalıdır.

Üleştirme, yandaş siyasetinden beslenme ile kirlenen politika / politikacılara "tesadüf değildir" dedirtecek şekilde ders verilmiştir. Aynı zamanda Kıbrıs Türk Halkının iradesini gasp ettikten sonra kendi hassasiyetleri ile politika yapanlara, son gün hamleleri yapsalar bile, git denilebileceğini, parti merkezlerinde pişirilen ve bünyeye uymayan politikaları ve politikacılara körü körüne bağlanılmayacağı ortaya konmuştur. Kıbrıs Türk Halkı değişmeyen talebini yerine getirsin diye, değişimden yana bir kez daha tartışma yaratmayacak biçimde iradesini ortaya koymuştur. Son süreç göstermiştir ki Kıbrıs Türk Toplumu uyumamakta; önüne konan sahte oyuncaklara değil, gerçeğe bakabilmektedir.

Kıbrıs Türk Toplumu kendi kendini yönetmek, kendi kurumlarına sahip çıkmak, dünya vatandaşı olmak ve federal çözümü istemekte; kumar, fuhuş, gazino, uyuşturucu, insan kaçakçılığının kaderi olmadığını bilmektedir. Toplumumuz Sosyal Güvensizlik, Göç Yasası, Nükleer Santraller gibi dayatmalara boyun eğmeyeceğini ortaya koymuştur. Nüfus, ekonomi üzerinden yapılan siyaset ile varlığına yönelik yapılan tehdidi algılayan ve bu politikaları reddeden bir duruş sergilenmiştir. Verilen oylar aslında Kıbrıs Türk Toplumunun değişmeyen talebine devam ettiğini; bu talebini algılamayanları değiştirdiğinin altını bir kez daha çizmiştir.

Seçimler geride kalmıştır. Kazanan Sn. Akıncı'ya başarılar dileriz. KTOEÖS olarak Kıbrıs Türk Toplumunun taleplerinin gerçekleşmesi ve ilerlemenin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Sn. Akıncı ve tüm siyasi partiler halk tarafından verilen mesajı artık net olarak algılamalıdır.

Kamusal, nitelikli eğitim ve sağlıktaki sorunlar, göç yasasının yarattığı adaletsizlik, işsizlik, herkese toplu sözleşme ve sendika hakkı gibi temel konular çözüm bulmazken, ortada dolaşarak siyaset yapılamayacağının artık farkına varılmalıdır.

Kıbrıs sorununda Annan Planına hayır diyen ve çözümün ekonomik yükünü çekmek yerine; çözümün ekonomik rahatlama getireceğini algılayan, Kıbrıs Rum Toplumu da bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerini doğru okumalıdır.

Mazeret üretilerek bir yere varılamayacağı algılanmalıdır. Cesaretle; iyi niyetle ve kararlı bir şekilde STATÜKONUN kalıcılaşmasının önündeki taşlar oynatılmalıdır. Belki de başka Bahar olmayacağından hareketle ve emin adımlarla ileriye yürümeye devam edilmelidir.

Tahir GÖKÇEBEL

Başkan

Yönetim Kurulu (a.)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.