İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Engelli vatandaşlar için "Temsili Askerlik Uygulaması" gerçekleştiriliyor

Engelli vatandaşlar için "Temsili Askerlik Uygulaması" gerçekleştiriliyor

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, silah altına alınması mümkün olmayan engelli vatandaşlar için "Temsili Askerlik Uygulaması" gerçekleştiriyor.

Yayın Tarihi: 27/04/15 13:03
okuma süresi: 2 dak.
Engelli vatandaşlar için "Temsili Askerlik Uygulaması" gerçekleştiriliyor
A- A A+

GKK'da, 59/2000 sayılı askerlik yasası esaslarına göre silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerine imkân sağlanması maksadıyla 15 Mayıs tarihinde 10.00-15.30 saatleri arasında Gülseren Kışlası-Gazimağusa'da "Engelli Vatandaşlar İçin Temsili Askerlik Uygulaması" icra edilecek.

GKK'dan verilen bilgiye göre, bir günlük temsili askerlik hizmeti yapan vatandaşlara"temsili terhis belgesi" verilecek.

Temsili askerlik uygulamasına gönüllü olarak katılmak isteyen 18 yaşını doldurmuş "askerliğe elverişli değildir" belgesi olan erkek vatandaşların, belgeleri ile birlikte 11 Mayıs Pazartesi gününe kadar Asal Şube Müdürlüğü'ne müracaat edebilecekleri belirtildi.

Temsili askerlik uygulaması törenini izlemek isteyen basın mensuplarının, isimlerini en geç 11 Mayıs Pazartesi saat 17.00'ye kadar GKK Basın Bürosuna bildirmeleri ve 15 Mayıs Cuma günü saat 13.30'da Gazimağusa'da Gülseren Kışlası nizamiyesinde hazır olmaları gerekiyor.

Engelli vatandaşlar ve törene katılacak basın mensupları duyuru metnine ve törenle ilgili daha fazla bilgiye www. mucahit.net internet adresinden ulaşabilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.