İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Erdoğan, Davutoğlu ve Çavuşoğlu'ndan Akıncı'ya tebrik...

Erdoğan, Davutoğlu ve Çavuşoğlu'ndan Akıncı'ya tebrik...

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mustafa Akıncı'ya telefon ve mektupla tebrik mesajları gönderiliyor.

Yayın Tarihi: 27/04/15 13:36
okuma süresi: 6 dak.
Erdoğan, Davutoğlu ve Çavuşoğlu'ndan Akıncı'ya tebrik...
A- A A+

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün gece tebrik mesajlarını TC Lefkoşa Büyükelçiliği aracılığıyla tebrik mesajlarını Akıncı'ya yazılı olarak iletirlerken, Davutoğlu ayrıca bu sabah Akıncı'yı telefonla arayarak bizzat kutladı.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanlarından Hikmet Çetin, TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, ABD Büyükelçisi John Koenig, İngiliz Yüksek Komiseri Damian Roderick (Ric) Todd, AB Kıbrıs Türk Toplumu Yardım Masası Şefi Alessandra Viezzer, DISI Genel Başkanı Averof Neophytou ve Cumhurbaşkanı adaylarından Kudret Özersay da telefonla arayarak kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Akıncı'ya gönderdiği mesajda şunları ifade etti:

"Sayın Mustafa Akıncı,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Seçilmiş Cumhurbaşkanı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 26 Nisan 2015 tarihinde yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmiş olmanızdan dolayı sizi şahsım ve Türk Milleti adına tebrik ediyorum.

Seçilmiş olduğunuz Cumhurbaşkanlığı görevi, yarım asırı aşan Kıbrıs sorunu bakımından kritik bir döneme denk gelmektedir. Bir süre sonra yeniden başlaması öngörülen BM Genel Sekreteri'nin İyi Niyet Misyonu çerçevesindeki görüşme sürecinde, adil ve yaşayabilir bir çözüme ulaşılması, önceliğimiz olmaya devam edecektir. Bununla birlikte, bugüne kadar yaklaşık yarım asırdır süregelen, temelinde Rum tarafının Kıbrıs Adasının tek sahibi olduğu yönündeki yanılgısının yattığı Kıbrıs sorununa her ne pahasına olursa olsun bir çözüm bulunması gibi bir yaklaşımın benimsenmesi mümkün değildir.

Milli Dava olarak gördüğümüz Kıbrıs konusunda, Ada'nın eşit iki halkından birisi olan Kıbrıs Türkünün bugünlere ulaşmasını sağlayan mücadele azmi, inanç ve kararlılığın liderliğiniz altında da devam edeceğine inanıyorum.

Verilen ortak mücadelemizin içinde bulunduğu bu kritik dönemeçte, Türkiye, anavatan ve garantör ülke olarak uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan görev ve yükümlülüklerini kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha tebriklerimi iletiyorum

Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye Cumhurbaşkanı"

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun mesajı ise şöyle:

"Sayın Mustafa Akıncı,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Seçilmiş Cumhurbaşkanı

26 Nisan 2015 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonucunda bu onurlu göreve seçilmiş olmanızdan ötürü sizi tebrik ediyorum.

Kıbrıs konusu, her zaman olduğu gibi bundan sonra da Hükümetimizin öncelikli gündem maddelerinden biri olmaya devam edecektir. Hükümet Programımızda da ifade edildiği üzere, Kıbrıs sorununun, Ada'daki her iki halkın asli kurucu iradelerini, siyasi eşitliklerini ve Ada'nın ortak sahibi olmalarını temel alan, müzakere edilmiş, adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması için garantör ülke olarak yapıcı katkımızı sürdüreceğiz ve Birleşmiş Milletlerin bu yöndeki çabalarını destekleyeceğiz.

Hükümetimiz, önümüzdeki dönemde de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kalkınması ve Kıbrıs Türk Halkının refah seviyesinin daha da artırılarak, geleceğe güvenle bakabilmesi için her türlü desteği sağlamaya devam edecektir. Önceliklerimiz arasında yer alan bu hedef doğrultusunda, sizinle ve KKTC Hükümetiyle yakın işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, seçilmiş olduğunuz bu yüce görevde başarılar dilerim

Ahmet Davutoğlu

Başbakan"

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun mesajı ise şöyle:

"Sayın Mustafa Akıncı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Seçilmiş Cumhurbaşkanı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 26 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilen seçimler neticesinde Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmiş olmanızdan dolayı tebriklerimi sunuyorum.

Yeniden başlaması öngörülen BM Genel Sekreteri'nin İyi Niyet Misyonu çerçevesindeki görüşme sürecinin, başarılı bir şekilde sonuçlandırılarak, yarım asrı aşan Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunması önceliğimizdir.

Kıbrıs Türkünün onurlu varoluş mücadelesinin, Ada'da kapsamlı bir çözüme varılarak taçlandırılması çabalarında Türkiye, her zaman Kıbrıs Türkünün yanında olmaya devam edecektir.

Kapsamlı çözüm çabalarının yanı sıra, Kıbrıs Türk Halkının maruz kaldığı haksız ambargoların aşılarak, Kıbrıs Türkünün uluslararası camiada hak ettiği yeri almasına yönelik çalışmalara, Bakanlığımdaki çalışma arkadaşlarımla beraber, elimizden gelen desteği vermeyi sürdüreceğiz. Kıbrıs Türk Halkının hak ve hukukunun korunmasında Türkiye, anavatan ve garantör olarak üzerine düşen yükümlülük ve sorumlulukları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, seçilmiş olduğunuz bu yüce vazifenizde başarılar diler, saygılar sunarım

Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.