İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

IUSARC 4'üncü genel kurul toplantısı bugün Acapulco Otel'de gerçekleşti

IUSARC 4'üncü genel kurul toplantısı bugün Acapulco Otel'de gerçekleşti

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi (IUSARC) 4'üncü genel kurul toplantısı bugün Acapulco Otel'de gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 27/04/15 14:30
okuma süresi: 4 dak.
IUSARC 4'üncü genel kurul toplantısı bugün Acapulco Otel'de gerçekleşti
A- A A+

Toplantıya, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaşoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, TC Yardım Heyeti Eğitim Müşaviri Mehmet Avcı, IUSARC 2014-2017 Dönem Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem, KKTC ve 12 yabancı ülkeden toplam 18 üniversite katıldı.

Toplantıda, 35 üyesi bulunan konseye 5 yeni üniversite, 1 uluslararası örgüt ve 2 bireysel üyenin konseye üyeliği onaylanacak, 2015 yılında yapılması planlanan etkinlikler ve 2016 yılında icra edilecek; "1'inci Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları"na katılacak üniversiteler belirlenecek.

Toplantıda ayrıca, konseyin bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında genel kurul üyeleri bilgilendirilerek konseye üye üniversiteler arasında işbirliği alanları genişletilecek.

Doğal afetlerde hayatlarını kaybedenler ve şehitler için saygı duruşu, İstikal Marşı ile başlayan toplantıda, IUSARC 2014-2017 Dönem Başkanı Günhan Erdem ile Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaşoğlu birer konuşma gerçekleştirdi.

Daha sonra 3'üncü yıldönümü pastasının kesilmesiyle devam eden genel kurulda divan oluşturuldu.

Ardından Doç. Dr Ahmet Adalıer'in başkan seçildiği divan heyeti, konseye üyelik için başvuran üniversiteler; Türkiye Gümüşhane Üniversitesi, Polonya University of Bussiness in Vroglaw, Polonya Warsaw School of Tourism Hospitality and Management, KKTC Lefkoşa İngiliz Üniversitesi, KKTC Kıbrıs Amerikan Üniversitesi; Uluslararası örgüt; Nepal Center for Disaster Management ile bireysel üye; Serbest Mimar Doğukan Çırak ve Gümüşhane Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Melikşah Turan'ın üyeliğini onaylandı.

Bunu anı fotoğrafı çekimi, etkinlik değerlendirme çalışması tanıtımı (IUSARC Games 2016) ve Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Milli Hazırlık Tatbikatı 2105 tanıtımı izledi.

Genel kurul kararlarının imza edilmesiyle devam eden toplantı, anı fotoğraf çekimiyle sona erdi.

ERDEM: "ÜNİVERSİTELERDEKİ ARAMA KURTARMA KULÜPLERİ SÜREKLİ EĞİTİLMELİ VE SAYILARI ARTIRILMALI"

IUSARC 2014-2017 Dönem Başkanı Porf. Dr. Günhan Erdem yaptığı konuşmada, Nepal'de meydana gelen depremde hayatlarını kaybedenler için duyduğu üzüntüyü dile getirdi

IUSARC'ın kurulduğu 2102 yılından beri üniversitelerin arama kurtarma kulüplerine yönelik eğitici etkinlikler düzenlemekte olduğunu ifade eden Erdem, bunun yanında olası doğal felaketlere karşı hazırlıklı olunması durumunda sosyal medyada da sosyal farkındalık yaratılma yönünde uğraş verdiğini kaydetti.

Üniversitelerde oluşturulan arama kurtarma kulüplerinin doğal felaketlerde önemli rol oynayabilecekleri bu nedenle eğitilmeleri ve sayılarının artırılması gereğine vurgu yapan Erdem, bu kapsamda uluslararası alanda tatbikatlar gerçekleştirmekte olduklarını söyledi.

YARIMBAŞ "IUSARC İNSAN KURTARMA AMAÇLI GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYOR"

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaşoğlu da konuşmasında Nepal'de meydana gelen depremden duyduğu üzüntüyü ifade ederek başlayıp, hayatlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Üniversiteleri bir araya getiren IUSARC'ın insan hayatı kurtarma amaçlı güzel işlere imza atmakta olduğunu belirten Yarımbaşoğlu, bu üniversitelerin arama kurtarma ekiplerinde görev alan gençlerin dünya barışı ve daha iyi bir gelecek için hizmet ettiklerini kaydetti.

Bu alanda dünyada ilk ve tek organizasyon olan IUSARC'ın uluslararası alanda daha çok etkinlik gerçekleştirmesi gerektiğini belirten Yarımbaşoğlu, bu etkinlikleri uluslararası medyayı da kullanarak yapmasını istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.