İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

EİT Turizm Çalıştayı, yarın, Girne'de başlıyor

EİT Turizm Çalıştayı, yarın, Girne'de başlıyor

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Turizm Çalıştayı, yarın, Girne'de başlıyor.

Yayın Tarihi: 27/04/15 18:31
okuma süresi: 3 dak.
EİT Turizm Çalıştayı, yarın, Girne'de başlıyor
A- A A+

Dışişleri Bakanı Özdil Nami'nin yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak Çalıştay, Merit Park Otel'de saat 09.00'da başlayacak. Çalıştay, 30 Nisan'a kadar sürecek.

Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, ülkenin Ekonomik İşbirliği Teşkilatı nezdindeki etkinliği bağlamında büyük önem taşıyan ve EİT bölgesinde turizm alanında somut işbirliği imkanlarının ele alınacağı Turizm Çalıştayı'na EİT Sekretaryası temsilcilerinin yanı sıra üye ülkelerden resmi yetkililer, yatırımcılar ve turizm sektörü temsilcileri katılacak.

Çalıştay, turizmle bağlantılı konuları kapsayacak 7 farklı oturumdan oluşacak.

Turizm Bakanlığı ile ilgili kurum ve meslek örgütleri yetkilileri, ülkedeki çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve EİT Sekretaryası mensupları oturumlar çerçevesinde katılımcılara çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirecek.

350 milyon insanın yaşadığı 7 milyon kilometrelik bir alanı kapsayan 10 üye ülkenin oluşturduğu, üyeler arası kültürel, ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan önemli bölgesel bir örgüt olan EİT ile KKTC arasındaki ilişkilerin 1993 yılına dayandığı belirtilen açıklamada, teşkilat ve üye ülkelerle süregelen yakın ilişki ve işbirliği sonucu 2004 yılında 14. Bakanlar Konseyi'nde "Kıbrıs Türk Devleti" adı altında EİT etkinliklerine KKTC'nin de katılımının kabul edildiği anımsatıldı.

Açıklamada, 2012 yılında Azerbaycan'da yapılan 12. EİT Zirvesi sırasında ise Teşkilata gözlemci üyeliğin onaylandığı hatırlatıldı ve şunlar kaydedildi:

"EİT ile gelişen ilişkilerimiz çerçevesinde ülkemiz, üye ülkelerde gerçekleşen birçok EİT etkinliğine katılmakta ve Teşkilatın bazı önemli etkinliklerine ev sahipliği yapmaktadır. En son 2013 yılı Nisan ayı içerisinde EİT Üye Ülkeleri Üniversitelerarası Spor Turnuvası ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleşen EİT etkinliklerden bir tanesidir.

Dışişlşeri Bakanlığımız, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Birleşmiş Milletlere üye tüm ülkelere yaptığı Kıbrıslı Türklerle ikili ve çok taraflı ilişkilerin geliştirilmesi çağrısına uygun şekilde EİT ile tesis edilen çeşitli seviyelerdeki işbirliğine büyük önem atfetmekte, üye ülkeler ile yıllar içerisinde yeni ve önemli ilişkiler kurmuş olmaktan büyük memnuniyet duymaktadır.

Bakanlığımız önümüzdeki dönemde de, ülkemiz ile EİT ve üye ülkeleri arasında var olan ilişkilerimiz ile işbirliğimizin her seviyede geliştirilmesi amacıyla gerekli çalışma ve girişimlerine kesintisiz olarak devam edecektir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.