İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yorgancıoğlu: "PM'nin öngöreceği tarihte görevimi iade ederim"

Yorgancıoğlu: “PM'nin öngöreceği tarihte görevimi iade ederim”

CTP-BG Genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, katıldığı bir programda son gelişmeleri değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 28/04/15 17:48
okuma süresi: 2 dak.
Yorgancıoğlu: “PM'nin öngöreceği tarihte görevimi iade ederim”
A- A A+

Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin elde ettiği sonuçlar konusunda, Parti Başkanı olarak siyaseten sorumluluğun kendisinde olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, bundan kaçmadığını söyledi.
Partisi'nin Kurultay sürecine de değinen Yorgancıoğlu, kurultay sürecinin nasıl olacağı hakkında tüzük maddeleri bulunduğunu, bu kararlara uyulması gerektiğini belirtti.

Başbakanlık görevini günü geldiğinde iade edeceğini kaydeden Başbakan Yorgancıoğlu, "Eğer Parti Meclisi bugün görevi iade et derse bugün iade ederim. Benim için böyle bir sıkıntı yoktur. Parti Meclisi'nin öngöreceği tarihte ben bu görevi iade ederim" dedi.

Yorgancıoğlu, "Fiilen istifaların verilmesi de istendi. Bu doğal bir taleptir ama eğer ben istifamı verirsem aynı zamanda Başbakanlık görevimi de iade ederim. Çünkü müstafi bir başbakanın Bakanlar Kurulu'nun toplaması mümkün değil, doğru değil, etik de değil. Böyle bir ikilem var. Ama ben partinin vereceği tüm kararlara uyarım" şeklinde konuştu.

Başbakan, "hükümette olmasak anında parti başkanlığından istifa ederdim. Görevi iade ederdim ama o zaman da CTP'yi zora sokma sorunu yaşardım. Bunu aklı selim yapmak gerekir" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasında yaşanan diyaloga da değinen Başbakan, şunları kaydetti:

"Yeni seçilen bir Cumhurbaşkanına böyle bir ifadeyle gönderme yapmak doğru olmadı. Biz geçmişten günümüze iki eşit taraf arasındaki ilişki biçiminin sürmesi gerektiğini hep söyledik. Cumhurbaşkanlığı makamları sayı ile ölçülmez. Karşılıklı saygıya dayanması ve bu ilişkilerin iki halkı birbirine karşıt yapmayacak şekilde düzenlenmesi gerekir. Bu açıklamayı talihsiz olarak görüyorum"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.