İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Konuşan Eller 2015" işaret dili eğitimleri devam ediyor

"Konuşan Eller 2015" işaret dili eğitimleri devam ediyor

İşitme, konuşma engellilerinin iletişim konusundaki sıkıntılarını gidermek amacıyla başlatılan "Konuşan Eller 2015" projesi devam ediyor.

Yayın Tarihi: 03/05/15 16:35
okuma süresi: 2 dak.
"Konuşan Eller 2015" işaret dili eğitimleri devam ediyor
A- A A+

"Konuşan Eller 2015" proje yöneticisi Bahire Doğru; AB finansmanıyla gerçekleştirilen İnsan Hakları ve Sosyal Girişimcilik projesi Youthopia kapsamında yapılan küçük hibe programında, işaret dili eğitimi projesinin kabul görmesiyle MAGEM ve Youth Power ortaklığında hayata geçirilen proje hakkında bilgi verdi.

Bahire Doğru, toplumdaki işitme, konuşma engellilerinin iletişim konusundaki sıkıntılarını gidermek, birbirlerine destek olmalarını sağlamak, kendilerine olan güvenlerini artırmalarına yardımcı olmak ve toplumda ihtiyaç duyulan işaret dili eğitiminin önemini kamuoyuna duyurarak farkındalık yaratmak amacıyla projeye başladıklarını belirtti.

YDÜ Hastanesi eğitim salonunda 16 Mart'ta başlayan ve 15 Haziran 2015'de sona erecek "Konuşan Eller 2015" işaret dili eğitimlerinin ilgi gördüğünü belirten Behire Doğru,

"Bu kısa sürede, eğitmenimiz Mehmet Özgür Aktaş'ın deneyimleri ve katılımcı 80 kursiyerin kararlı çalışmalarıyla ne mutlu ki artık ellerin konuşmaya başladı" dedi.

İşaret dili eğitimi programına yoğun bir ilgi olmasının sevindirici olduğunu ancak, gelen taleplerin hepsini karşılayamadıklarını da ifade eden Doğru, gelen aşırı talebin çalışmalarına daha kapsamlı bir yol çizeceğini, bu çerçevede işitme engellilerin sesi olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Ülkede bir ilk olan bu proje kapsamında işaret dili eğitimlerinin, sürekli olabilmesine olanak sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Doğru, "Konuşan Eller 2015" projesini kabul eden ve hayata geçmesine katkı koyan AB Youthopia projesi ortakları MAGEM ve Youth Power'a, salon tahsis eden YDÜ Hastanesi ve YDÜ Eğitim Fakültesi'ne, eğitmen Mehmet Özgür Aktaş'a ve özellikle kursta özveri ile çalışan 80 katılımcıya teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.