İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Harmancı'dan İzmir'de yoğun ve yararlı temaslar

Harmancı'dan İzmir’de yoğun ve yararlı temaslar

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, gerek uluslararası ilişkileri güçlendirmek gerekse de Türkiye'deki belediyelerle işbirliği fırsatı yaratabilmek adına İzmir'e ziyaret gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 06/05/15 12:47
okuma süresi: 5 dak.
Harmancı'dan İzmir’de yoğun ve yararlı temaslar
A- A A+

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, İzmir Ticaret Odası(İTO)'nın davetlisi olarak Türkiye'ye bulunduğu süre zarfında önemli temaslarda bulundu. Harmancı, başta İzmir Büyükşehir(İBB) Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile görüştü. Harmancı'ya ziyaretlerinde KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar da eşlik etti.
Ziyaretler sonucunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Başkan Harmancı'nın ziyaret ettiği tüm belediyelerle dostluk ilişkilerini güçlendirmek, ekonomik, bilimsel, teknik ve kültürel alanlarda işbirliğinin artırılması yönünde mutabakata varıldı.

Harmancı: İBB ile her türlü işbirliği bizim için büyük bir anlam taşıyor
LTB Başkanı Harmancı temasları çerçevesinde ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Harmancı ziyaret amaçlarının İzmir'deki belediyelerle işbirliği fırsatı yaratmanın yanı sıra uluslararası ilişkileri güçlendirmek olduğunu belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı çalışmalarını yakinen izlediklerini söyledi.

"İBB'nin Kuzey Kıbrıs'taki belediyeleriyle işbirlikleri bizim için büyük bir anlam taşıyor. Bunu daha ileriye götürebilirsek ne mutlu bize" diyen Harmancı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Kocaoğlu: Elimizden geleni yapmaya hazırız
Başkan Aziz Kocaoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iki belediye arasındaki dostluğun daha da gelişmesi ve işbirliği olanaklarının artması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Ziyaret sonunda Başkan Aziz Kocaoğlu, konuk belediye başkanına İzmir Saat Kulesi'nin yansıtıldığı bir plaket armağan etti. Harmancı ise Başkan Kocaoğlu'na Lefkoşa surlarını simgeleyen plaket ve Kıbrıs'ın geleneksel el işi "lefkara" ile dokunmuş motifin yer aldığı plaket takdim etti

Harmancı: İki tarafın ticaret insanları daha çok kapı istiyor
Başkan Harmancı temasları çerçevesinde İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı da ziyaret etti. Harmancı ziyarette, İTO Başkanı Demirtaş'a Kıbrıs'ın ticaret potansiyeli ve önündeki engeller hakkında bilgiler verdi, engellerin kalkması için destek istedi.

Güney Kıbrıs ile aralarındaki sınırın ticarete engel olduğunu söyleyen Harmancı, "Şu anki ekonomik dengeler maalesef tek taraflı işliyor. Yeşil hattın yeniden restore edilmesi, 3 kapının daha hizmete girmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Sayın Akıncı'nın da Cumhurbaşkanı olması ile birlikte yaratılan atmosfer buna yardımcı olacak, ama sizlerin de destekleri bizler için çok önemli. İki tarafın ticaret insanları daha çok kapı istiyor. Daha çok geçiş istiyor, daha rahat bir işbirliği istiyor. Bu süreç içerisinde bunları aşacağımıza inanıyorum. Sizlerin de kilit rol oynadığınızı düşünüyorum" diye konuştu.

Demirtaş: Barış ortamı olduğu sürece ticaret gelişir
Kıbrıs'ın ticari sorunlarının masaya yatırıldığı buluşmada ticaretin gelişmesi için Güney Kıbrıs ile sınırların kalkması gerektiğini vurgulayan Demirtaş ise, ''Sorunlar siyasetçiler tarafından konuşulmaya devam etsin, ama ticaretin önündeki engelleri kaldırın" dedi. Kıbrıs'ta sorunların aşılması gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Kıbrıs konusu benim öğrencilik yıllarımdan bu yana gelen bir sorun. 50 yıldır hala olaylar devam ediyor. Kıbrıs Ne Türk oldu ne Rum oldu. Çok acılar yaşandı ama bunlar geride kaldı. Aradaki tel örgüleri, aradaki varilleri korumanın gereği var mı bunu tartışmak gerekiyor. Artık düşmanlığın kimseye faydası yok. Barış ortamı olduğu sürece ticaret gelişir, barışın olduğu yere turist gelir. Bu coğrafyayı, bu toprakları bu kadar kötü kullanmamak gerekir. Böyle bir ada ekonomik olarak gelişemez" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.