İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

EL-SEN: "İsmet Akim'in görevden alınması süresiz grev nedenidir"

EL-SEN: "İsmet Akim'in görevden alınması süresiz grev nedenidir"

EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer yaptığı yazılı açıklama ile hükümeti uyardı: "Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim'in görevden alınması, EL-SEN için süresiz grev nedenidir." Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 11/05/15 15:55
okuma süresi: 3 dak.
EL-SEN: "İsmet Akim'in görevden alınması süresiz grev nedenidir"
A- A A+

"Kıb-Tek'in özelleştirilmesiyle ilgili dayatma gündemi ilerletmeye ve Kıb-Tek'te iyi yönde yapılan ne varsa karalamaya ve engel olmaya çalışan çevrelerin varlığına karşın mevcut Kıb-Tek yönetiminin isabetli kararları ile gelinen nokta, Sendikamız tarafından genel hatları ile takdirle karşılanmaktadır.

Kıb-Tek, bir önceki UBP hükümetince, yakıt dahi alamayacak duruma getirilmiş ve yaklaşık 370 milyon TL borçla devredilmişti. Mevcut yönetimle birlikte kısa süre içerisinde borçlar 260 milyon TL'ye indirilmiş, bir önceki hükümet döneminde durdurulan yatırımlara bu dönemde hız verilmiş ve kısa zaman içerisinde arz güvenliği ile elektrik maliyetlerinde olumlu etkileri görülecek yatırımlar için de bugüne kadar yaklaşık 30 milyon TL ödeme yapılmıştır.

Uygulanan nispeten sıkı tahsilat politikası, iyi finans yönetimi ve maliyetine satışlar ile 2011 – 2013 yıllarında üst üste üç yıl toplamda 140 milyon TL zarar eden Kurum, 2014 yılını 5 milyon TL'nin üzerinde kârla kapatabilmiştir.

Sendikamız, tüm bu süreci yakından takip etmiş, kimlerin, hangi nedenlerle yapılanları engellemeye çalıştığını görmüş, gerektiğinde de kamuoyunu gerçeklerle ilgili bilgilendirmiştir. Diğer yandan, mevcut hükümet programında ifade edildiği gibi Kıb-Tek'in ilk bir yıllık hükümet süresi içerisinde özerkleştirilmesi beklenirken, Sn. Başbakanın imzaladığı "Mutabakat Zaptı" ile Kıb-Tek'in özelleştirilmesini de içeren 2013 – 2015 dönemini kapsayan dayatma paketi tarih değişiklikleri ile aynen uygulayacağını taahhüt edişini de not etmiştir.

Gelinen noktada, Bakanlar Kurulu'nun bu haftaki toplantısında, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İsmet Akim'in görevden alınacağına yönelik sendikamıza kadar ulaşan duyumlar almış bulunmaktayız. Sendikamız, yeni santral yatırımları ile ortaya çıkan istihdam ihtiyacını gündeme getirmiş ve istihdam talep etmiştir. Konunun aciliyeti, Kurum yönetimince de haklı görülmüş ve münhal ilan edilerek sınavla personel alınacağının duyurusu yapılmıştır. Sn. Başbakanın veya hükümeti oluşturan partilerin istihdamla ilgili bilgi ve onayı olmadığı gerekçe gösterilerek Kurum Yönetim Kurulu'nun veya Yönetim Kurulu Başkanı'nın görevden alınması girişimlerini son derece yakışıksız bulduğumuz gibi yukarıda sıraladığımız olumlu gelişmeleri geriye götürecek ve Kıb-Tek'in özelleştirilmesine zemin hazırlayacak adım olarak değerlendireceğimizi ve süresiz grev dâhil meşru her yolla böyle bir adıma karşı direneceğimizi kamuoyuna saygı ile duyurur yaşanacak olumsuzlukların sorumluluğunun bu kararı alacak olanlara ait olacağını hatırlatırız."

Çağlayan Cesurer

EL-SEN Yönetim Kurulu (a)

Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.