Sondakika RadyoKIBRIS.com, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katılın, tüm yeniliklerden haberdar olun !!! RadyoKIBRIS.com CANLI YAYINDA !!! Dinlemek için TIKLAYINIZ >> Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
3 Aralık 2008, Çarşamba

Radyo KIBRIS

 | Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika AB'den hibe yardımı Ekonomik Kriz ve Lefkoşa Yaklaşımı Avcı: ÖRP Eroğlu'nun en büyük rakibi Talat ve Hristofyas görüşmesi Temas Grubunun Türklere internet sayfası Papadopulos akciğer kanseri Eroğlu'nun gelişi memnuniyet yaratmıyor Olanaklar tükenene kadar müzakereler sürmeli Kıbrıs'ın Dostları Hristofyas'la görüştü Rumlar Petrol krizini AB kararlarına yansıtmak için nabız yokluyor AP Liberal Grubu Talat ve Hristofyas ile görüşecek Avrupa Parlamentosu Türkiye Raporu sert ifadeler içeriyor Soyer'den izolasyonları kaldırın çağrısı Ankete göre CTP yüzde 41 ile 1'inci parti Ay ve yıldız buluştu Ekonomi için 350 milyon dolar gerek UBP'den CTP'ye ''Saygılı ol'' çağrısı Kayıp Otobüs ABD'de yarışıyor Avcılar eylem yapacak Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
ÇAĞINER: "ÇÖZÜMSÜZLÜK YA DA SORUNLAR MAZARET DEĞİLDİR"
Kıbrıslı Türk İşadamı Turizmci Ünal Çağıner, Kıbrıs meselesinin bir mazaret olarak öne sürülmemesini bunun ekonominin...

 ÇOK OKUNANLAR
Rumlar iki halktan korkuyor
 
UBP'de genel sekreter kim olacak?
 
Talat Hristofias görüşmesi sona erdi
 
Rusya konusu kapandı!
 
AP Türkiye Raporu
 
Petrol krizi AB kararlarına yansıtmak isteniyor
 
AP Liberal Grubu Talat ve Hristofyas ile görüşecek
 
Türkiye bu anayasa ile devam edemez
 
Bakoyanni Türkiye'den şikayetçi
 
Hükümet, insan sağlığını önemsemiyor
 
Sigara nasıl bırakılır?
 
YKP Avrupa Sol Partisi toplantısına katıldı
 
Hükümet Yolsuzluktan Şuçlu Bulundu
 
Beyonce'dan seksi pozlar
 
Popoya pencere!
 

 YORUMLANANLAR
Rusya konusu kapandı! [1]
 
ÖRP Eroğlu'nun en büyük rakibi [1]
 
Eroğlu'nun gelişi memnuniyet yaratmıyor [1]
 
UBP'de genel sekreter kim olacak? [5]
 
Ekonomi için 350 milyon dolar gerek [1]
 
UBP'den CTP'ye ''Saygılı ol'' çağrısı [3]
 
Ankete göre CTP 1'inci parti [6]
 
İstihdamlar durdurulsun [1]
 
UBP ve Eroğlu ülkeyi mamur etmiştir! [1]
 
UBP Kurultayı başladı [1]
 
Hristofias'tan Truva benzetmesi [1]
 
UBP eskiye döndü Eroğlu Başkan [6]
 
Kazanan UBP ve KKTC oldu [9]
 
İşte Karamanlis'in çözüm modeli [1]
 
Eroğlu'nun iddiaları temelsiz [2]
 

Görüşmeler kritik safhada mı?
Rauf R. DENKTAŞ
Türk Rus İlişkileri Ve Rumlar
Prof.Dr.Ata ATUN
Ne bitmek bilmez bir aşk
Mete TÜMERKAN
Dedim...Dedi...
Erdinç GÜNDÜZ
Partiler gücü oranında zarar da verir...
Hasan HASTÜRER
The Elders:Tarihin esiri olmayın

The Elders Kıbrıs'taki liderlere"Tarihin esiri olmayın" diye çağrıda bulundu.
Kıbrıs’ta temaslarda bulunan eski dünya liderlerinin yer aldığı ve “küresel ihtiyar heyeti” olarak adlandırılan “The Elders”grubu bugün Ledra Palace Otel’de basın toplantısı düzenledi.

   9 Ekim 2008, Perşembe 18:53 Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Toplantıda “The Elders” Başkanı Başpiskopos Desmond Tutu, eski ABD Başkanı Jimmy Carter ve eski Cezayir Dışişleri Bakanı Lakhdar Brahimi birer konuşma yapıp, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıda ayrıca “The Elders” grubunun Kıbrıs temasları hakkında bilgi verildi.

Desmond Tutu, toplantıda yaptığı konuşmada, Kıbrıs adasının tarihinde uygun, avantajlı bir zamanda gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bir araya geldikleri “cesur, karizmatik ve genç 2 muhteşem liderin tarihle randevusu” olduğunu söyledi.

Bir araya geldiği gençlerin “tek bir halk” olma arzusu taşıdığını savunan Tutu, iki liderin bu fırsatı değerlendirmemesi halinde tarihin hesap soracağını belirtti.

 “The Elders”in barışı teşvik etmek amacıyla geldiğini belirterek, 2 liderle çok iyi bir toplantı yaptıklarını söyleyen Tutu, “Bu iki genç liderin, İncil’e göre Kıbrıs’a gelen Barnabas gibi şüphesi olanlara ‘Tamamdır. Hadi elimizi diğer toplumdaki kardeşlerimize uzatalım’ deme kapasitesi var… Konuları çok iyi anlıyorlar. Başarısızlığın bir seçenek olmadığını biliyorlar” dedi.

Desmond Tutu, şöyle devam etti:
“Başarı, insanların tüm istediklerini elde etmesiyle gelmez. Başarı, diğer toplumdaki kardeşlerimize elimizi uzatırsak gelir. Başarı, liderlerin uzlaşmaya hazır olmasıyla ve ‘ya hep ya hiç’ dememesiyle mümkündür.”

Demokrasinin zaferiyle sonuçlanan Güney Afrika deneyimlerine basın toplantısında da değinen Tutu, görüştüğü liderlerle de bu deneyimi paylaştığını söyledi.

ABD eski Başkanı Jimmy Carter da konuşmasında, sınırların kalkmasını isteyen gençlerle gerçekleştirdiği görüşmeden çok etkilendiğini ifade ederek, iki liderin barışı hedefleyen müzakerelerinin yanı sıra bariyerlerin çökmesi için daha pek çok şeyin yapılabileceğini belirtti.

Görüştüğü herkesin adada barış istemesinin önemine dikkat çeken Carter, esas hedef barış için müzakerecilerin uzlaşmacı olması gerektiğini kaydetti. Carter, halkın da istediği her şeyi elde edemeyeceğini ve karşı tarafın ihtiyaçlarını da anlaması gerektiğini söyledi.

Carter, medyaya da büyük görev düştüğüne işaret ederek, olabildiğince olumlu olmak ve ihtilaf olabilecek küçük ayrıntılar üzerinde durmamak gerektiğini belirtti.

Cezayir eski Dışişleri Bakanı Lakhdar Brahimi de konuşmasında, en kritik dönemde BM Misyon Şefi olarak bulunduğu Güney Afrika’da bir mucize yaşadıklarını ve her gün yeni bir mucizenin gerçekleştiğini belirtti.

Brahimi, Kıbrıs’a da “o anın” yaşandığı izlenimi edindikleri için geldiklerini dile getirerek, 2 liderin bu fırsatı değerlendirmek için ellerinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini kaydetti. 2 liderin bunu yalnız yapmasının mümkün olmadığını, gerek içten, gerek dıştan desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Brahimi, “The Elders”in de amacının bu desteği vermek olduğunu ifade etti.

The Elders grubu üyeleri medya mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Desmond Tutu, bir soru üzerine, barış için tek tip bir model olmadığını, her ülkenin koşuluna uygun, ad-hoc düzenleme gerektiğini söyledi. Toplumların isteklerinin önemine de işaret eden Tutu, zamanlama ve nasıl uygulanacağı konusunda oldukça hassas olmak gerektiğini belirtti. Tutu, tarafların birbirini cezalandırmamaya çalışması gerektiğini kaydetti. Tutu, “Tarih önemlidir ancak tutsağı olmamak lazım” dedi.

Jimmy Carter da başka bir soruya verdiği yanıtta, sürecin başarısız olması halinde en kötü sonucun, mevcut durumun devam edeceğini, ancak bunun olmayacağını çünkü her iki liderin de oldukça kararlı olduğunu söyledi. Annan Planı’na da değinen Carter, tarafların çok iyi hazırladığı bu planın, geçmişin aksine, başlamak için bir zemin olabileceğini belirtti.

Carter, başka bir soruya yanıtında, Kıbrıs sorununun çözümünün zor olmadığını söyledi.

Lakhdar Brahimi, Ankara’ya gitmeyi planlayıp planlamadıklarıyla ilgili bir soruyu yanıtında, sadece Ankara’yı değil, diğer garantör 2 ülkenin başkentlerini ziyaret etmenin faydalı olacağını söyledi.

Desmond Tutu, bir başka soruya verdiği yanıtta, barış çabalarını her zaman desteklediklerini, ancak taraflara empoze yapmaya ve ne yapmaları gerektiğini söylemeye gelmediklerini belirtti.

Jimmy Carter de benzeri bir soruya verdiği yanıtında, iki liderin başarısız olduğunu söyleyip, yardım istemesi ve BM’nin “Ben artık yardım edemiyorum, lütfen gelin” demesi halinde, olaya müdahil olabileceklerini, ancak liderler ile yardımcıların çok kararlı olmalarından dolayı buna gerek olmayacağına inanç belirtti.

Carter, iki taraf arasında büyük farklılıklar bulunduğuna işaret ederek, Türk tarafının pozisyonu için dış desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Lakhdar Brahimi, Türk ordusunun olası bir çözüm öncesinde adadan çekilmesinin faydalı olup, olmayacağına ilişkin soruyu yanıtında, “Bu konu şu aşamada konuşulacak bir konu değil” dedi.

   91 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder
Diğer KIBRIS haberleri
Hristofias: Rusya konusu kapandı!
YKP Avrupa Sol Partisi toplantısına katıldı
Talat: Rumlar iki halktan korkuyor
UBP'de genel sekreter kim olacak?
Talat Hristofias görüşmesi sona erdi
Kutalmış;“Hükümet, insan sağlığını önemsemiyor”
AP Liberal Grubu Talat ve Hristofyas ile görüşecek
Rumlar Petrol krizini AB kararlarına yansıtmak için nabız yokluyor
Kıbrıs'ın Dostları Hristofyas'la görüştü
Olanaklar tükenene kadar müzakereler sürmeli


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.