İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Denktaş: "Büyük bir siyasi gaf"

Denktaş: "Büyük bir siyasi gaf"

Serdar Denktaş, Türkiye'nin AB Bakanı Volkan Bozkır'a sert tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 18/05/15 09:57
okuma süresi: 6 dak.
Denktaş: "Büyük bir siyasi gaf"
A- A A+

Bir televizyon söyleşisi sırasında Kıbrıs Sorunu'nun çözümsüzlüğünün nedeninin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Türkiye'nin AB müzakerelerinin önündeki engelin Kıbrıs sorunu olduğunu ifade eden Türkiye'nin AB Bakanı Volkan Bozkır'a DP Genel Başkanı ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş tepki gösterdi.

Bozkır'ın "büyük politik bir gaf" yaptığını ifade eden Denktaş, Rumların tutumu ortada iken ve Denktaş'tan sonra Cumhurbaşkanlığı makamına sırasıyla Talat ve Eroğlu'nun gelmesinden sonra hala daha çözümsüzlüğünün nedeninin, Türkiye'nin bir bakanı tarafından, Rauf Denktaş ve de dolayısıyla Kıbrıs Türk halkına yüklenmeye çalışılmasına anlamakta güçlük çektiğini ifade etti.

Serdar Denktaş ayrıca, Bozkır'ın "Türkiye'nin AB üyeliği önündeki engelin Kıbrıs sorunu olduğuna ilişkin sözlerine de tepki gösterdi ve Türkiye'nin AB ile Kıbrıs sorunu dışında çok sayıda ekonomik ve siyasi sorunu bulunduğunu söyleyerek, "Kıbrıs sorunu en kolay bahane, Türkiye'nin bakanı ne yazık ki bunu kabullenmiş görünüyor" diye konuştu.

Kıbrıs Postası Özel

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş, Türkiye Avrupa birliği Bakanı Volkan Bozkır'ın geçtiğimiz gün A Haber televizyon kanalında "Kıbrıs sorununun çözülmemesinin nedeni Denktaş'tır" sözlerine tepki göstererek, "Sayın Bakan'ın ifadeleri büyük bir siyasi gaftır" şeklinde konuştu.

"Rum tutumu belli iken bu suçlama.."

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'tan sonra, Cumhurbaşkanlığı makamına Mehmet ali Talat'ın sonra da Derviş Eroğlu'nun geldiğini anımsatan Serdar Denktaş, Bozkır'ın Rum Yönetimi'nin tutumu ortada iken Denktaş'ı ve Kıbrıs Türk halkını Kır ıs sorununun çözümsüz kalmasından dolayı sorumlu tutmasına anlam veremediğini tepkili bir ifadeyle Kıbrıs Postası'na ifade etti.

"Tek sorun Kıbrıs değil"

Türkiye Avrupa birliği Bakanı Volkan Bozkır'ın Kıbrıs sorununun Türkiye'nin AB müzakerelerinin önündeki tek engel olduğunu ifade etmesine de aynı sertlikte tepki gösteren Serdar Denktaş, "Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki tek sorun Kıbrıs sorunu değil. Bu inanç uzun bir süredir dillendiriliyor ancak Kıbrıs sorunu Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin önüne sürdüğü bir bahaneden başka bir şey değil. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin önünde gerek siyasi gerekse de ekonomik birçok sorun vardır." diye konuştu.

"AB Türkiye'yi kolay hazmetmez"

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olması durumunda Avrupa Parlamentosu'ndaki en fazla sandalyeye sahip ikinci ülke olacağını anımsatan Denktaş, bunun AB'nin egemen güçleri tarafından kolay kolay kabul edilemeyeceğini belirtti. Öte yanda Türkiye'nin büyük bir tarım ülkesi olduğunu da belirten Denktaş, Avrupa Birliği'nin tarım konusundaki sübvansiyon ve desteklerini Türkiye'ye kaydırmak durumunda kalması AB ekonomisi açısından dengeleri değiştirecek bir unsur olacağını söyledi.

"Kıbrıs sorunu kolay bahane"

Kıbrıs sorunun çözülmesi durumunda Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin önüne başka bu sefer başka bahanelerin sürüleceğini ifade eden Serdar Denktaş, "O kadar kolay olsa birileri Kıbrıs sorununu ortadan kaldırır ve Türkiye de AB üyesi olurdu" diye konuştu ve "Kıbrıs sorunu en kolay bahanedir. Görünen o ki Türkiye'nin bakanı da bunu kabullenmiş durumda" dedi.

Sosyal medyada da tepki

Türkiye AB Bakanı Volkan Bozkır, istifa eden Serdar Denktaş'ı "babası gibi" diyerek çözüm karşıtı bir manevra yapmakla suçlayınca Bozkır'a sosyal medyada merhum Denktaş ile Serdar Denktaş sempatizanlarından da tepki yağdı…

Bozkır ne demişti?

Serdar Denktaş'ın hükümetteki görevlerinden istifasının sorulması üzerine ise AB Bakanı Volkan Bozkır "babasının oğlu" ifadelerini kullanarak müzakere masası öncesi istifa eden Serdar Denktaş'ı çözümsüzlük taraftarı olmakla suçladı.

Bozkır şöyle dedi; "Rahmetli babası KKTC'nin tarihi bir ismidir ama Kıbrıs sorunun çözülememesinin sebebi de rahmetli Denktaş'tır. Uzun yıllar çözülebilecek noktalara geldiğinde hep çözmemek noktasında bir tavra girmiştir. Kopenag zirvesi ve sonrası Denktaş'ın bu olumsuz tutumu nedeniyle tıkanmıştır. Şimdi KKTC'de Serdar Denktaş'ın istifası için de 'babasının oğlu' diyebilirim… Her zaman aynı tutumlara sahip olmuştur. Tam müzakereler başlamış, Kıbrıs sorunun çözümü için bir imkân ortaya çıkmış… İstifa etmek elbette herkesin hakkıdır, siyasi bir tercihtir ama bu zamanlama bir anlamda görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkmasın görüntüsü veren bir istifa… Keşke etmeseydi"

Bozkır ayrıca Kıbrıs sorununun Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği önündeki engel olduğunu ifade ederek, "Kıbrıs sorunu 2015 yılında çözülsün. Biz AB ile olan müzakerelerimizdeki tüm başlıkları 2017 yılı sonuna kadar açar ve kapatırız" demişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.