İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kaymakam: "Belli ki Merit anlaşmayı bozdu"

Kaymakam: "Belli ki Merit anlaşmayı bozdu"

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, dün Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ile görüştüklerini, görüşmede dün bir belediye çalışanın tutuklanmasıyla ilgili de konuştuklarını belirterek, "Başkan ile Merit yöneticileri bir görüşme yapmış ve bu görüşmede plajın mahkeme sonuçlanıncaya kadar halk tarafından kullanılabileceği konusunda uzlaşmaya varılmış. Bu nedenle başkan da plajı temizlemek amacıyla plaja dozer gönderdiğini ifade etti. Ancak Merit belli ki anlaşmayı bozdu" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 22/05/15 10:00
okuma süresi: 3 dak.
Kaymakam: "Belli ki Merit anlaşmayı bozdu"
A- A A+

Öfkenin aklın önüne geçmemesi gerektiğini belirten Envergil, Ataser ile yaptığı görüşmede iki taraf arasında aracı olabileceklerini belirttiğini de söyleyerek, "Halkın menfaatlerini göz önünde bulundurarak bir uzlaşı yolu bulmamız gerekir" dedi. Envergil, Merit yöneticilerini arayacağını ve mümkünse gün içinde Ataser'in de bulunacağı bir görüşme ayarlamaya çalışacağını ve halkın yararına bir çözüm bulmak istediklerini vurguladı.

Plajlarla ilgili mevcut yasanın yetersiz olduğunu da söyleyen Envergil, yeni bir yasa tasarısının yolda olduğunu da müjdeledi. "En erken zamanda daha uygulanabilir bir yasa için çalışmalar sürüyor" diyen Envergil, mevcut Paljların Denetimi Yasası ile ilgili sıkıntılar yaşanabildiğini ancak yeni tasarı ile Anayasanın emrettiği gibi halkın plajlardan ücretsiz yararlanabileceğini belirtti.

Kıbrıs Postası - Firuzan NALBANTOĞLU

Mare Monte ile ilgili yaşanan son gelişmeleri Kıbrıs Postası'na değerlendiren Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser'le görüştüklerini ve bu görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirtti. Görüşmede dün bir belediye çalışanın tutuklanması ile ilgili de konuştuklarını söyleyen Envergil, "Başkan ile Merit yöneticileri bir görüşme yapmış ve bu görüşmede plajın mahkeme sonuçlanıncaya kadar halk tarafından kullanılabileceği konusunda uzlaşmaya varılmış. Bu nedenle başkan da plajı temizlemek amacıyla plaja dozer gönderdiğini ifade etti. Ancak Merit belli ki anlaşamyı bozdu" dedi.

"Öfke aklın önüne geçmemeli"

Öfkenin aklın önüne geçmemesi gerektiğini belirten Envergil, Ataser ile yaptığı görüşemede iki taraf arasında aracı olabileceklerini belirttiğini de söyledi. "Halkın menfaatlerini göz önünde bulundurarak bir uzlaşı yolu bulmamız gerekir" diyen Envergil, Merit yöneticilerini arayacağını ve mümkünse gün içinde Ataser'in de bulunacağı bir görüşme ayarlamaya çalışacağını ve halkın yararına bir çözüm bulmak istediklerini vurguladı.

Plajlarla ilgili mevcut yasanın yetersiz olduğunu da söyleyen Envergil, yeni bir yasa tasarısının yolda olduğunu da müjdeledi. "En erken zamanda daha uygulanabilir bir yasa için çalışmalar sürüyor" diyen Envergil, mevcut Paljların Denetimi Yasası ile ilgili sıkıntılar yaşanabildiğini ancak yeni tasarı ile, Anayasanın emrettiği gibi halkın plajlardan ücretsiz yararlanabileceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.