İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Mayın yok! İnan-Mayın!

Mayın yok! İnan-Mayın!

Güney Kıbrıs'ın GYÖ jesti olarak takdim ettiği Beşparmak Dağları'nda 28 bölgedeki mayın tarlası koordinatlarının "yetersiz" olduğu, Türk tarafının bu nedenle BM'den işbirliği talep ettiği açıklandı ancak uzmanlar "mayın yok, inanmayın" diyor…

Yayın Tarihi: 22/05/15 10:00
okuma süresi: 2 dak.
Mayın yok! İnan-Mayın!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Güney Kıbrıs'ın Güven Yaratıcı önlem (GYÖ) jesti olarak takdim ettiği Beşparmak Dağları'nda 28 bölgedeki mayın tarlası koordinatlarının "yetersiz" olduğu, Türk tarafının bu nedenle BM'den işbirliği talep ettiği açıklandı ancak uzmanlar "mayın yok, inanmayın" diyor…

Kıbrıs Postası'na değerlendiren Emekli Albay, Güvenlik Uzmanı Mehmet Çelebioğlu, "27 senelik askerlik yaşantımda defaten Beşparmaklar'da tatbikat yaptık. Doğrusu mayın tarlasına rastlamış değilim. Şahsi kanaatim dönemin Türk temas hattında mayın diye bir şey yoktur" dedi.

"Kafa karıştırıyor"

Anastasiadis'in kafa karışıklığı yarattığını belki de bunu kasten yaptığına dikkat çeken Emekli Albay Çelebioğlu "dağa mayın mı döşenir. Düz araziye deşenirse döşenir… Ayrıca varsa da sivilleri uyaran tabelası olur. Hem olsa çoktan patlardı. Üstelik mayınların anahtarları bellidir, tespiti kolaydır. Mayın tarlası rastgele bir iş değil" diye konuştu.

"O patlama Mayın değil mühimmat"

24 Eylül 1983'te Girne Kozanköy-Alemdağ köy çevresinde biri 10, diğeri 7 yaşında iki çocuğun, ailelerine ait keçilerini otlatırken bir patlama sonucu hayatlarını talihsiz bir şekilde kaybedişi hakkında ise Çelebioğlu, söz konusu hadisenin mayın değil, mühimmat patlaması olacağına işaret etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.