İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

BKP, Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüştü

BKP, Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüştü

Birleşik Kıbrıs Partisi Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşme gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 22/05/15 10:30
okuma süresi: 3 dak.
BKP, Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüştü
A- A A+

Görüşmede, Kıbrıs konusunda ve müzakere sürecinde yaşanan gelişmeler, Türkiye temasları, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ve BM yetkilileri ile yapılan görüşmeler ele alınarak bundan sonra atılması gereken adımlar değerlendirildi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yararlı bir görüşme yaptıklarını, bilgi aldıklarını ve bundan sonra atılması gereken adımlara ilişkin BKP'nin görüş ve önerilerini aktardıklarını belirterek, yeniden başlayan müzakere sürecinden umutlu olduklarını, erken zamanda federal çözüme ulaşmak için her iki lidere de katkı yapıp yardımcı olacaklarını kaydetti.

Müzakere sürecinde tarafların maksimalist taleplerden, suçlama oyunlarından ve zamana oynama politikasından uzak durmaları gerektiğinin altını çizen İzcan, liderlerin çözüm yönünde ilerleme sağlamaya odaklanmaları gerektiğini vurguladı.

Kapsamlı çözüme ulaşmak için toplumlararası güven ve çözüme olan inancın geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen İzcan, bunun için güven yaratıcı önlemlerin müzakereler ile paralel bir şekilde süratle hayata geçirilmesini istediklerini belirtti.

Dört boyutlu siyaset ve erken federal çözüm çerçevesinde desteğe devam.

Kıbrıs Türk tarafınca geçiş kapılarındaki vize uygulamasının kaldırılmasını ve Kıbrıs Rum tarafınca mayın tarlalarının koordinatlarının açıklanmasını çok önemli bulduklarını ve ortak bir kültür komitesi oluşturan her iki lideride kutladıklarını kaydeden, "Derinya Kapısı, Limnidi Kapısı ve karşılıklı geçişleri kolaylaştıracak diğer kapıların süratle açılmasını talep ediyoruz. Kapılarda çift taraflı sigorta uygulaması kaldırılmalı. Ortak ürünümüz hellim sorunu çözülmeli. Mobil iletişimde, elektrikte ve Futbolda birleşmeye gidilmeli. Federal çözüm ve kültürün her iki toplumda da benimsenmesi için çok yönlü çalışmalar başlatılmalı" dedi.

Güven ortamının ve işbirliğinin gelişmesine ve federal kültürün temellerinin atılmasına en büyük katkının Maraş'ın iadesi, Mağusa Limanı ve Ercan Havalimanı'nın eşzamanlı açılması ile olabileceğini belirten İzcan, bu yönde biran önce adım atılması talebini yineledi.

İzcan, BKP'nin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya dört boyutlu siyaset ve erken federal çözüm çerçevesinde atacağı adımlarda destek olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.