İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tümerkan: "Başbakan'ın görevden alınmam talebi varmış"

Tümerkan: "Başbakan'ın görevden alınmam talebi varmış"

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu, BRTK Müdürü Mete Tümerkan'ın görevden alınması kararını aldı.

Yayın Tarihi: 22/05/15 12:08
okuma süresi: 2 dak.
Tümerkan: "Başbakan'ın görevden alınmam talebi varmış"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Deniz KUNİ

Geçtiğimiz günlerde toplanması ve görevden alınması beklenen ancak nisap yetersizliği nedeniyle toplanamayan Yönetim Kurulu, bugün gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısı ardından Mete Tümerkan'ı görevinden aldığını duyurdu. Bu sabah toplanan Yönetim Kurulu 4 oyla Tümerkan'ın görevden aldı.

Kararın hayata geçmesi için Bakanlar Kurulu'nun kararı onaylaması gerekiyor.

TÜMERKAN: "ONURLU BİR GÖREV SÜRDÜRDÜM"

Mete Tümerkan, Lefkoşa Merit Hotel'de yaptığı açıklamada, görevde olduğu süre boyunca Bayrak Radyo Televizyon Kurumu'nun yapısal gelişimi için hareket ettiklerini ve altyapısal değişim yapıtklarını belirtti.

Tümerkan, iki yılı aşkın onurlu bir görev sürdürdüğünü de ifade ederek, "umarım görevi devralacak olanlar bayrağı daha da ileriye taşır" dedi.

"TARAFSIZLIĞI BOZMAKLA İTHAM EDİLDİM"

Tümerkan, tarafsızlık ilkesini bozmakla itham edildiğini de ifade ederek, kendisinin koltuğa yapışık kalma derdi olmadığını ama görevden neden alındığını da bilme hakkına sahip olduğunu kaydetti.

Tümerkan, "bu benim hakkım. Bana Başbakan'ın böyle bir talebi olduğunu ve savunma hakkı verilmeyeceği bildirildi" ifadelerini kullandı.

Tümerkan ayrıca, Yönetim Kurulu tutanaklarının da açıklanmasını isteyerek, hukuk yoluna gitmeye değmediğini ve vicdanının rahat olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.