İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı, Türkiye ve Kıbrıs ODTÜ rektörlerini kabul etti

Akıncı, Türkiye ve Kıbrıs ODTÜ rektörlerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ile ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer'i kabul etti.

Yayın Tarihi: 22/05/15 11:37
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı, Türkiye ve Kıbrıs ODTÜ rektörlerini kabul etti
A- A A+

Kabuldeki konuşmasında ODTÜ mezunu olduğunu anımsatan Akıncı, Ahmet Acar ile aynı fakültede eğitim aldıklarını belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başbakan Yardımcılığı döneminde, Lefkoşa İmar Planı'nın hazırlanma sürecinde Acar'ın kendilerine danışmanlık yaptığını da hatırlatan Cumhurbaşkanı Akıncı, Lefkoşa İmar Planı'nın ülke için hala tek konumda olduğuna işaret ederek, bu durumdan üzüntü duyduğunu belirtti.

ODTÜ'nün Kalkanlı'da güzel bir kampusu olduğunu da söyleyen Akıncı, 1999 -2001 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı ve Turizm Bakanlığı'ndan sorumlu olduğu dönemde bu kampusun temellerin atılmasında bulunduğunu aktardı.

Öğrencilerin ODTÜ'de sadece meslek sahibi olmadığını kaydeden Mustafa Akıncı, burada analitik düşünmeyi öğrendiğini, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki yaşamında da aldığı eğitimin yararını göreceğini ifade etti.

Mustafa Akıncı, Prof. Dr. Ahmet Acar ile işbirliklerinin, dayanışmalarının ve görüş-alışverişlerinin sürmesini dileyerek, "ODTÜ'de biriktikleriniz hepimiz için önemli değerlerdir. Ankara ve Kalkanlı'daki ODTÜ ailesine başarı diliyorum" dedi.

ACAR: "AKINCI'NIN ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENECEĞİNE İNANIYORUM"

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ise konuşmasında, Kıbrıs Türk siyasetinde önemli birikimlere sahip olan Akıncı'nın hem Kıbrıs, hem de Türkiye için önemli görevler üstleneceğine inanç belirtti.

Akıncı ile geçmiş dönemdeki işbirliklerine de işaret eden Acar, "ODTÜ'den ve aynı fakülteden mezun olmamızdan gurur duyuyorum" dedi.

Acar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yeni görevinde başarı diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.