İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Çocuklara Avrupa Birliği'nin hikayesi anlatılacak

Çocuklara Avrupa Birliği'nin hikayesi anlatılacak

Avrupa Günü kutlamaları, "Avrupa Birliği'nin Hikayesi" konulu hikaye anlatımı ile devam ediyor. Etkinlik 23 Mayıs Cumartesi, 11:00 – 13:00 saatleri arasında AB Bilgi Merkezi'nde yapilacak. 6-12 yaş grubu tüm çocuklara açık olacak olan etkinlikte Avrupa Birliği'nin hikayesi, kurumları ve AB'nin ne yaptığı anlatılacaktır.

Yayın Tarihi: 22/05/15 12:21
okuma süresi: 2 dak.
Çocuklara Avrupa Birliği'nin hikayesi anlatılacak
A- A A+

Bu etkinlik ile AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği'nin tarihi, Avrupa Günü'nün (9 Mayıs) neden kutlandığı ve Avrupa Birliği'nin aslında Avrupa'da barış ve birliğin kutlaması olduğu ile ilgili farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır. Hikaye anlatımı seansı, çocukları bilgilendirmek ve onların soru sormalarını teşvik etmek için görsel olarak çekici sunumlar içerecektir.

Hikaye anlatımı seansı ayrıca insan onuru, özgürlük, demokrasi, eşitlik, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı gibi Avrupa Birliği'nin değerleri hakkında farkındalığı da artırmayı amaçlamaktadır. Eğlenceli etkinlikler arasında ayrıca yüz boyama ve katılımcılara ikramlar da yer alacaktır.

Avrupa Günü etkinlikleri Mayıs ve Haziran 2015 boyunca devam edecek olup, 13 Haziran Cumartesi günü 16:00 – 20:00 saatleri arasında, AB Elçilik temsilcilerinin ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile Selimiye Meydanı'nda gerçekleşecek büyük bir etkinlikle son bulacaktır. Etkinlikte,sivil toplum örgütleri ve elçilikler çevre temali AB finansmanlı projeleri hakkında bilgi dağıtacaktır.

Detaylı bilgi için AB Bilgi Merkezi'ne Facebook sayfasından (f/abbilgi), 228 2577 numaralı telefondan veya 11A Hasene Ilgaz Sokak, Köşklüçiftlik Lefkoşa adresinden ulaşılabilinir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.