İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Talat: "KIB-TEK'te o kadar büyük yolsuzluklar var ki biliyorum"

Talat: "KIB-TEK'te o kadar büyük yolsuzluklar var ki biliyorum"

"Şimdilik doğrudan vazifem değil ama Genel Başkan olursam KIB-TEK beni ilgilendirir… Elektrik Kurumu'nda o kadar büyük yolsuzluklar var ki.. Var olduğunu biliyorum" diyen ve aynı zamanda bir elektrik mühendisi olan 2. Cumhurbaşkanı, yaklaşan kurultayda CTP-BG Genel Başkan adayı Mehmet Ali Talat, elektrik kurumu KIB-TEK'le ilgili Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim'i de işaret eden sözler sarf etti...

Yayın Tarihi: 22/05/15 13:55
okuma süresi: 5 dak.
Talat: "KIB-TEK'te o kadar büyük yolsuzluklar var ki biliyorum"
A- A A+

Talat, Başbakan Yorgancıoğlu ile KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı arasında geçen 'istihdam' tartışmasına doğrudan değinmekten kaçınarak "kurum iyiye gidiyor gitmesine ama daha yapılacak çok iş var. Kuruma yönelik istihdam politikaları da ne yazık ki uzun yıllar içinde kötü sonuçlar üretti. Hiç çalışmayan, iddiaya göre kuruma bile gitmeyen hatta parmağını basıp da geldiğini belgelemek istemeyen insanlar kurumda hala var" diye konuştu.

Başbakan ile Akim arasındaki krizi 'sözlü münazara' şeklinde niteleyerek gülümseyen Talat, Elektrik Kurumu ile ilgili teknik düzeyde bir brifing aldığını, KIB-TEK'te pek çok yolsuzluk olduğunu, bunları bildiğini, kurumdaki yapısal sıkıntıların önüne geçilebilmesi için de önce tespitlerin yapılması gerektiğini, yapıldıktan sonra da sorunların önüne hükümetle birlikte "bal gibi geçilebileceğini" belirtti.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu arasındaki görevden alma krizleri ardından geçtiğimiz gün katıldığı bir TV programında konuşan 2. Cumhurbaşkanı, CTP-BG Genel Başkan Adayı Mehmet Ali Talat, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim'i de işaret eden ifadeler kullandı.

Tartışmalar ile KIB-TEK'in görünümü hakkında Kanal Sim'de Öğlen Postası programında değerlendiren Talat şöyle dedi. "Başbakanla Yönetim Kurulu arasındaki sözlü münazara diyeyim onun dışında KIB-TEK'le ilgili teknik düzeyde bir brifing aldım. Hükümetle başbakanla Yönetim kuruluyla aralarında geçen konuyla ilgilenmiyorum. Bana vazife değil şu an için… Ne zaman vazife olur, eğer parti başkanı olursam vazife olur.

Şimdi iyiye gidiyor gitmesine ama daha yapılacak çok iş var. Kuruma yönelik istihdam politikaları da ne yazık ki uzun yıllar içinde kötü sonuçlar üretti. Hiç çalışmayan, iddiaya göre kuruma bile gitmeyen, parmağını basıp da geldiğini belgelemek istemeyen insanlar elektrik kurumda ve hala var"

"Önce tespit lazım"

"Bunların önüne geçilebilmesi için önce tespitlerin yapılması lazım bu yapıldıktan sonra hükümetle birlikte önüne bal gibi geçilir. Hem de nasıl geçilir. Geçilemez olur mu ama önce tespit lazım. Bilinçli olarak öyle bir dağınıklık yarattılar ki yakalamanız bile bazen mucize olur…

Bakın yaşadığım bir şey anlatayım: bir arkadaşımın bir evi var bir köyde… Kendisi 10 yıldır o evden ayrıldı Lefkoşa'da oturuyor. Köydeki evine de bir akrabası girdi o oturdu. O akrabası 10 yıl hiç elektrik parası ödemedi…10 yıl ve elektrik verilmeye devam edildi. Sonra o akrabası da başka bir yere taşındı ve arkadaşım evi satmak istedi. Kurum kendisine olmaz 10 yıllık borcun var, 30 Bin TL dedi. E nasıl olur… 10 yıldır neden kesmiyorsun. Böyle bir sistem var elektrik kurumunda… Ya da başka yerlerde benzer şeyler çok ve bunlar çoğu zaman bilerek yaratılıyor. Hele UBP iktidarları döneminde neler yapılıyor.

Örneğin adamın borcu gelir 100 Bin TL'ye ulaşır, iş adamıdır kesmez o ana kadar ondan sonra da kesmeye kalkar aman bir miktar ödeyeyim bir miktar daha ödeyeyim gibi… Sonra da orayı kapatır kaçar, borçta kalır. Örnek çok"

"Kurumda o kadar büyük yolsuzluklar var ki…"

Talat sözlerini şöyle sürdürdü; "Elektrik kumrunda o kadar büyük yolsuzluklar var ki .. Var olduğunu biliyorum onun için bütün bunların yeni idare yasasıyla bunun önüne geçmek belki mümkün olabilir… Yönetim Kurulu da çalışanlar da neden akıllı sayaç almak istiyorlar sanıyorsunuz. Bunların önüne geçmek için… Çünkü Akıllı Sayaç olmadığı takdirde her türlü kayıp kaçak olabilir."

Talat, tartışılan santral alımları için ise, "Santrallerin ihalesiz alındığı saçma bir iddia. Direk firmasından gidildi alındı. Bu işte ihale aramak şuna benziyor: iPhone almak için doğrudan şirketine Mac'a gidiyorsunuz, o da size git ihale aç diyor. Bu denli saçma işte bu santral konusunda ihale aramak…" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.