İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Denktaş: "Akça, Denktaş adını ve ailenin acısını istismar ediyor"

Denktaş: "Akça, Denktaş adını ve ailenin acısını istismar ediyor"

Denktaş Vakfı adına Serdar Denktaş yayımladığı basın açıklaması ile Rauf Raif Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça'nın gerek Denktaş adını, gerekse de ailenin acısını istismar ettiğini ifade etti. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 22/05/15 14:10
okuma süresi: 3 dak.
Denktaş: "Akça, Denktaş adını ve ailenin acısını istismar ediyor"
A- A A+

Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş'ın Anıt Mezarı inşaatı konusu üç yıla yakın süredir beklemede kalmış, bir görüntü arzetmektedir. Konu hakkında, Kurucu Başkanımızı yeni kaybettiğimiz günlerde ailenin acısını istismar ederek ve Kurucu Cumhurbaşkanımızın adını verdiği, bir Dernek kurarak, gerek DENKTAŞ adını gerekse ailenin acısını istismar eden Sn. Latif AKÇA, şimdide görüyoruz ki anıtın yapımı için Türkiye'de bir takım girişimlerde bulunmaya başlamıştır. Bilinmesini isteriz ki, Denktaş Vakfı olarak anıtın bir kampanya ile yapılması için gerekli çalışmalar vakfımız tarafından başlatılmıştır. Açılan uluslararası yarışmayı kazanan ekibin çok kısa bir süre önce anıtı yapmaktan vazgeçtiğini bize duyurması sonrası süratle içimize sinen ve merhum Denktaş'a yakışan mütevazi ancak kullanışlı anıt tespit edilerek halkımızın da bilgisine sunulacak ve anıt inşasına başlanacaktır.

Gecikmenin nedenleri üzerinde spekülasyon yapacak değilim. Ancak bu geçikmenin sorumlusu olarak sürekli beni işaret eden Latif Akça'nın Denktaş ve ailesi adına söz söyleme hakkı olmadığını, Denktaş ile ilgili konularda tek yetkinin Vakfımıza ait olduğunu, üç yıla yakın bir süredir Latif Akça'nın Denktaş adını kullanarak elde ettiği imkanları sunan her kurum, kuruluş ve kişiye her şeye rağmen teşekkür ettiğimizi duyururum. Başlatacağımız kampanya ile ilgili gerekli yasal hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz halkımızın bilgisine getirilecektir. Latif Akça bir Dernek Başkanıdır ve ancak Dernek faaliyetleri ile ilgili olarak çalışabilir. Ne aile adına ne de Denktaş adına herhangi bir girişimde bulunması doğru değildir ve temas kurduğu her kesim bu gerçeği bilerek hareket etmelidir. Latif Akça bilgimiz dışında Denktaş adına ve anıt maksatlı girişimlerini devam ettirmesi halinde yasal yollara başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine getirir, tüm bu yaşananlardan üzüntü duyduğumuzu saygılarımla belitirim.

Serdar Denktaş

Denktaş Vakfı Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.