İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Örgütler Fazıl Önder'i anacak

Örgütler Fazıl Önder’i anacak

BES, Basın-Sen, KTÖS, Baraka, Pir Sultan Abdal, Üretim Sokağı, Bağımsızlık Yolu, BKP, DKB Fazıl Önder'i anacak. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 22/05/15 15:14
okuma süresi: 2 dak.
Örgütler Fazıl Önder’i anacak
A- A A+

Fazıl Önder'in 24 Mayıs 1958 tarihinde öldürülmesi halkımızın bağrına saplanmış bir hançer yarası gibi yıllardır kanamaya devam etmektedir. Fazıl Önder Cinayeti, Kıbrıslı Türklerin barış ve emek mücadelesinin önünü kesmek için TMT faşizminin başladığının habercisi ve "Teşkilat"ın üstlendiği ilk silahlı saldırıdır. Fazıl Önder'i hedef yapan onun TEK spor kulübü yöneticisi, İnkılapçı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve ayni zamanda PEO Türk İşçi Bürosu ile ideolojik ilişkileri olan bir aydın olmasıydı.

Hem gazeteci hem spor insanı hem de devrimci kişiliğiyle toplumsal mücedelemize katkı koymaya çalışan bir insanımızın ve daha birçok ilerici Kıbrıslı Türk aydının katledilmesi yıllarca sürecek bir baskı dönemini başlattı. Toplumumuz bu dönemdeki baskılardan ve cinayetlerden dolayı korku dolu yıllar geçirdi. Toplum olarak üzerimizden baskı ve korkunun verdiği etkileri atmak onlarca yıl aldı. Hain ilan edilerek öldürülen ve yokedilen insanlarımız yıllarca anılamadı. Mezarlarının yeri dahi bilinmedi. Aileleri tehdit edildi ve dışlandı. Ölümünün yıldönümünde Demokrasi, kendi kendini yönetme, emek ve özgürlük mücadelesinin en önemli sembollerinden Fazıl Önder'i anıyoruz. 24 Mayıs Pazar Gönyeli Belediyesi salonunda saat: 19.30'da sendikacı arkadaşı Aziz Kutlay ve araştırmacı yazar Ahmet An'ın katılımıyla ve şiirlerle yapılacak anma toplantısına tüm ilerici örgütlerimiz ve halkımız davetlidir.

BES, Basın-Sen, KTÖS, Baraka, Pir Sultan Abdal, Üretim Sokağı, Bağımsızlık Yolu, BKP, DKB

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.