İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kabakçı: "Tarım makinaları yangın tehdidi!"

Kabakçı: "Tarım makinaları yangın tehdidi!"

Eski Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı, hasat zamanı tarlalarda çalışan makinelerin yangın çıkarma olasılığını büyük olduğunu söyleyerek, "tarladaki tarım makinelerinin yangın çıkma oranı her yıl artıyor. Bunun da en büyük sebebi ülkemizde bulunan tarım makinalarının acentelerinin olmayışıdır" dedi.

Yayın Tarihi: 23/05/15 09:32
okuma süresi: 4 dak.
Kabakçı: "Tarım makinaları yangın tehdidi!"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Eski Başkan Kabakçı, yetkisiz insanların yaptığı servislere ve belgeleri olmayan kullanıcıların biçerdöver ve traktör gibi büyük aletleri kullandığına dikkat çekerek bu yetkisizliğin ve belgesizliğin çiftçiye masraf olarak yansıdığını ve beklenmedik hatalardan oluşan yangınlarda çıkabileceğini vurguladı.

Eski Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı, hasat zamanı tarlalarda çalışan makinelerin yangın çıkarma olasılığını büyük olduğunu söyleyerek, "Bir gerçek var ki bu yıl tarlada çalışan makinelerden yangın çıkma oranı her yıla göre biraz daha fazladır. Bunun da en büyük sebebi ülkemizde bulunan tarım aletlerinin acentelerinin olmayışıdır. Kabakçı, dünyada çiftçilerin eğitildiğini, hatta tarım aletlerinin kullanabilmeleri için ehliyetlerinin yanında belirli belgeler aldıklarını belirterek, "Ülkemizde makineleşme de oldukça ilerlemiştir, bu sebeple yeni makinelerin kullanıcılarının makineleri kullanabilmek için belirli kurslardan geçmesi şarttır.

"Yangın çıkma oranı daha yüksek"

Eski Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı, hasat zamanı tarlalarda çalışan makinelerin yangın çıkarma olasılığını büyük olduğunu söyleyerek, "Bir gerçek var ki bu yıl tarlada çalışan makinelerden yangın çıkma oranı her yıla göre biraz daha fazladır. Bunun da en büyük sebebi ülkemizde bulunan tarım aletlerinin acentelerinin olmayışıdır. Dolayısıyla yetkili yetkisiz herkesin kendine göre araçlarını yani tarım makinelerini servis yapıp ovaya çıkmaları gerekmektedir. Burada da ehli olmayan insanların yaptıkları tamiratlarda sıkıntı yaşanmaktadır. Bir gerçek daha varsa dünyada özellikle tarım aletleri noktasında çiftiler eğitilmekte, hatta tarım aletlerini sürerlerken bu aletleri kullanabilme noktasında ehliyetlerinin yanında belirli belgeler almaktadırlar. Şimdi baktığımızda ülkemizde makineleşme de oldukça ilerlemiştir, bu sebeple yeni makinelerin kullanıcılarının belirli kurslardan geçmesi şarttır. Hem kullanıcıların bu araçları kullanmak için belirli belgeleri olması gerekir, hem de bu araçlara servis yapanlarında belirli bir yetki belgeleri olması gerekmektedir ki bu araçlar servis yapıldığı zaman verimli olabilsinler" dedi.

"Aletlerin servisi çok önemlidir"

Kabakçı, sözlerine şu şekilde devam etti; "Yetkisiz insanların yaptığı servislerde, belirli belgeleri olmayan kullanıcıların kullanması dolayısıyla da birçok arıza ve birçok hata ortaya çıkmaktadır ve buda zaman zaman çiftçiye masraf olarak yansımakta, zaman zaman ise beklenmedik hatalardan oluşan yangınlarda çıkabilmektedir. Arık bu noktada çiftçilerin gerek biçerdöverleri olsun, gerekse traktörleri kullanırken belirli kurslardan geçip belirli belgeleri olması gerekmektedir. Ama aynı zamanda bu aletlerin servisi de çok önemlidir. Bu aletler büyük ve pahalı aletlerdir. Servisleri pahalıya mal olmaktadır, dolayısıyla bu servisleri yapacak olan kişilerinde bir merciden bir yetki belgesi ve bu işi bilirlikleri noktasında da belgeleri olması gerektiğine inanmaktayım."

"Yangınlar çiftçiye ve ülkeye zarar verir"

Hasat'ın ay sonuna veya en çok Hazira'nın ortalarına kadar devam ettiğini belirten Kabakçı, "Bu sebeple sürücülerimizin veyahut çiftçilerimizin yangın konusunda hassas olmaları gerekmektedir, bunun yanında bu mevsimde halkımızın da hassas olması gerekmektedir, çünkü bu yangınlar yalnız çiftçiye değil ülkeye de zarar vermektedir. Bu yüzden birlikte biraz daha fazla dikkatle bu hasat dönemini atlatmamızı diliyorum"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.