İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Korkmazhan: "TMT'nin tarih ve yargı karşısında hesap verme günü gelmiştir"

Korkmazhan: "TMT'nin tarih ve yargı karşısında hesap verme günü gelmiştir"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, 24 Mayıs 1958'de TMT tarafından katledilen sendikacı ve İnklapçı gazetesi kurucularından Fazıl Önder'i saygı ile andıklarını belirterek, "Fazıl Önder ve diğer Kıbrıslı Türk solcuları katleden TMT'nin tarih ve yargı karşısında hesap verme günü gelmiştir" dedi.

Yayın Tarihi: 24/05/15 13:40
okuma süresi: 2 dak.
Korkmazhan: "TMT'nin tarih ve yargı karşısında hesap verme günü gelmiştir"
A- A A+

BKP'den verilen bilgiye göre, Fazıl Önder, Ayhan Hikmet, Berber Yahya, Derviş Ali Kavazoğlu, Kostas Mişaoulis ve daha bir çok isimsiz kahramanın hayatlarını taksime karşı mücadeleye adadıkları için hunharca katledildiğini kaydeden Korkmazhan, "Bizlere düşen görev hunharca katledilen ilerici ve solcuların mücadelesini yaşatmak ve TMT'den hesap sormaktır" dedi.

Fazıl Önder'in öldürülmesinden üç gün sonra Bozkurt Gazetesi'nde yayınlanan haberle saldırıyı gerçekleştirenlerin TMT mensupları olduğunun bildirildiğini ve diğer tüm solcu ve yurtsever Kıbrıslıtürklerin de öldürülmekle tehdit edildiğini kaydeden Korkmazhan, "İngiliz arşiv belgelerinde bulunan TMT bildirileri, Fazıl Önder'i ve diğer solcu önderleri öldürenin TMT olduğunu kanıtlamaktadır" dedi.

Fazıl Önder'in Kıbrıs'ın bağımsızlığı ve barış için mücadele eden bir yurtsever olduğunu vurgulayan Abdullah Korkmazhan, "Bir kez daha Fazıl Önder'i katledenleri lanetliyor ve yargılanmalarını talep ediyoruz. Fazıl Önderin mezarının yerinin de bir an önce açıklanmasını istiyoruz. Hak ettiği saygı gösterilerek cenaze törenin yapılmasını talep ediyoruz. Bunun takibini yapacağız" dedi.

Katiller yargılanıp, adalet yerini bulana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Korkmazhan, Fazıl Önder'in anısı önünde saygı ile eğildiklerinin altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.