İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İhalelerin önemli kısmı mahkemelik

İhalelerin önemli kısmı mahkemelik

Merkezi İhale Komisyonu'nun son bir buçuk yılda sonuçlandırdığı ihalelerin önemli kısmı mahkemelik oldu. Özellikle son iki yılda Merkezi İhale Komisyonu'nun açtığı ve sonuçlandırdığı ihalelerle ilgili şikâyetler çığ gibi büyürken, Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre sonuçlanan davalar hariç, şu anda Yüksek İdare Mahkemesi'nin gündeminde tam 21 dava Merkezi ihale Komisyonu'nun aleyhine açılmış durumda…

Yayın Tarihi: 25/05/15 07:41
okuma süresi: 3 dak.
İhalelerin önemli kısmı mahkemelik
A- A A+
Kıbrıs Postası

Merkezi İhale Komisyonu'nun (MİK) son bir buçuk yılda sonuçlandırdığı ihalelerin önemli kısmı mahkemelik olduğu ifade ediliyor…

Özellikle son iki yılda Merkezi İhale Komisyonu'nun açtığı ve sonuçlandırdığı ihaleler ile ilgili şikâyetler çığ gibi büyürken, ihalelere girip de farklı nedenlerden dolayı ihalelerden çıkartılan ya da tartışmalı gerekçelerle kaybeden şirketlerin yoğun bir şekilde mahkemeye başvurdukları öğrenildi.

Asım Özer Başkanlığı'ndaki komisyon hakkında 'zarar' iddiası

Özellikle son göreve gelen Asım Özer Başkanlığı'ndaki Merkezi İhale Komisyonu ile ilgili olarak esnaf ve şirketlerin yoğun bir şekilde şikâyetler geldiği gözlemlenirken, ilaç ihalesi, müteahhitlerin katıldığı bazı ihaleler, malzeme temin ihalelerinde devletim mal ve hizmet alımının aksatılması ya da devletin zarara uğratılması sonuçlarını doğduğu ifade ediliyor.

Hiçbir dönemde olmadığı kadar yüksek dava

İhale Komisyonu'nun verdiği kararların adil olmadığını düşünen ve avukatlarının

Verdiği tavsiyeler ışığında Merkezi İhale Komisyonu aleyhine dava açanlarının sayısı hiçbir dönemde olmadığı kadar yüksek olduğu belirtiliyor.

Kıbrıs Postası'nın elde ettiği bilgilere göre sonuçlanan davalar hariç, şu anda Yüksek İdare Mahkemesi'nin gündeminde tam 21 dava Merkezi ihale Komisyonu'nun aleyhine açılmış durumda.

Sonuçlanan davaların hatırı sayılır bir kısmında ise MIK'in haksız bulun ifade ediliyor.

"Diskalifiye gerekçeleri saçma"

Bazı davalarda Merkezi İhale Komisyonu'nun aleyhine müvekkili adına dava açan bir Avukat ise Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada bazı şirketlerin ihalelerden diskalifiye edilmesi için öne sürülen gerekçelerin son derece saçma olduğunu ifade etti.

Örnek veren Avukat Merkezi İhale Komisyonu'nun ihaleye girmek isteyen şirketlere ihalenin büyüklüğüne göre 5000 TL'ye kadar satılan ihale şartnamesinin ihale dosyasına konmaması nedeniyle şirketin diskalifiye edilmesi, ya da halen yine Merkezi İhale Komisyonu'nun başka bir ihale için sözleşeme imzaladığı ve elinde orijinalleri bulunan şirketin, şirket belgelerinin fotokopi olması nedeniyle ihaleye katılmasının nüne geçildiği ifade edildi.

7 ihale aldı ama 8'incisi…

Öte yanda Merkezi İhale Komisyonu'nun ya da 7 tane ihale verdiği bir şirkete 8'nci ihaleyi de vermek için uğraş vermesi ve diğer şirketin şu anda işi olmaması ve bu nedenden dolayı da puanlama sisteminde öne çıkmasını görmezden gelindiği ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.