İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Tatar: "4G için adım atılmadı"

Tatar: "4G için adım atılmadı"

Cumhuriyet Meclisi, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı'nı oyçokluğu ile onayladı.

Yayın Tarihi: 25/05/15 13:12
okuma süresi: 4 dak.
Tatar: "4G için adım atılmadı"
A- A A+

Açık yapılan oylamada, milletvekilleri yasa tasarısına 26 kabul, 12 ret oyu kullanırken, 12 milletvekili oturuma katılmadı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul toplantısı oylamanın ardından tamamlandı. Genel kurulun bir sonraki birleşimi 28 Mayıs Perşembe günü saat 10.00'da yapılacak.

TATAR

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı hakkında söz alarak, kurumun sorumluluklarını ne kadar yerine getirebildiğini sordu.

Tatar, fiber optik kabloları konusunda şeffaf davranılması gerektiğini ancak hükümetin ne şeffaf ne de reformcu olduğunu savunarak, ülkede en çok gelişim gösteren teknoloji ve bilişim sektörünün daha iyi yönetilmesi ve denetlenmesi gerektiğini kaydetti.

Mobil iletişimin denetlenmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasının şart olduğunu ifade eden Tatar, her geçen gün abone sayısının ve kaynağının arttığı bu sektörde gerekli denetimlerin, düzenlemelerin yapılmasının gerekliliği üzerinde durdu.

Telekomünikasyon Dairesi'nin özerk yapıya kavuşturulamadığını, hükümetin bu konudaki düşüncesini merak etiğini, ayrıca dairenin kuruma yapması gereken bir ödeme olduğunu ancak bunun ödenemediği gibi konular olduğunu anlatan Tatar, hükümetin özerkleştirme adına da hiçbir adım atmadığını savundu.

Tatar, 4G için de adım atılmadığını, Telsiz Tüzüğü'nün Meclis'e getirilmediğini, bir çok tüzüğün de devreye girmediğini, bundan dolayı sektörün önünün açılamadığını belirterek, iletişim sektörüne gerekli önemin verilmesini istedi.

SANER

UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner de, ülkedeki iletişimden sorumlu kurumun iyi işler yaptığını, ancak hükümetin de işbirliği içerisinde çalışması durumunda daha güzel işler ortaya çıkarabileceğine işaret ederek, 2008 yılında AB ile yapılan sözleşmenin özerkleştirme için değil, özelleştirmek için yapıldığını savundu.

Saner, ancak hükümetin yeni protokolünde bunu unuttuğunu ve özerkleştirmeden bahsettiğini, ancak hükümet gibi sektörün de her gün geriye gittiğini savundu.

Telekomünikasyon Dairesi'ne tüm sorumluluğun yüklendiğini, tek başına bırakıldığını, sahip çıkılmadığını savunan Saner, bir an önce kuruma sahip çıkması ve hükümetin gereğini yapması gerektiğini kaydetti.

Saner, altyapıya gerekli yatırımların yapılası, iletişim sektörüne sahip çıkılmasının önemine vurgu yaptı.

Ara bağlantı ücretlerinin inmesi gerektiğini, ancak bugün ne aşamada olduğunu bilmediğini ifade eden Saner, mobil cihaz kayıt sisteminin de ne durumda olduğunu sordu, bundan dolayı devletin kaybı, haksız rekabet ve sıkıntı yaşandığını anlattı.

Bu ihalenin bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade eden Saner, 4G konusunda da gerekli adımların atılması ve yasal sorumlulukların yerine getirilmesini istedi, yasa tasarısına ret oyu vereceklerini de söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.