İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTÖS'ten Denktaş'a eleştiri

KTÖS’ten Denktaş’a eleştiri

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş'ın görevinden istifa etmesini sorgulamanın toplumsal sorumlulukları olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 25/05/15 14:10
okuma süresi: 3 dak.
KTÖS’ten Denktaş’a eleştiri
A- A A+

"Sayın Denktaş'ın özellikle TC Yardım Heyeti ile ilgili söyledikleri, babasının kurduğu bu rejimin TC'nin kuklası olduğunu ve Kıbrıs Türk toplumunun siyasi iradesinin tam anlamıyla gasp edildiğini göstermesi açısından ibret vericidir" iddiasına yer veren Elcil, yazılı bir açıklamayla istifayı değerlendirdi.

Denktaş'ın Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti ile ilgili söylediklerine atıfta bulunan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, "Yıllarca bu gerçekleri dile getiren sendikamızı acımasızca eleştirip, rejimin derin güçlerinin hedefi yapanların bugün bunları açıklamasının nedenlerini sorgulamak toplumsal sorumluluğumuzdur" dedi.

Bazı yurtseverlerin Denktaş'ın Türkiye ile söylediklerini zaten dile getirdiğini, bunlarla ilgili eylem yaptığını ancak rejimin baskısına uğradığını savunan Elcil, Denktaş'ın o zamanlarda nerede olduğunu sordu.

"KURUMLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ DİYEN DENKTAŞ DEĞİL MİYDİ?"

Serdar Denktaş'ın ve partisinin demokratikleşmenin ve sivilleşmenin karşısında durduğunu, Kıbrıs Türk toplumuna kukla bir rejim dayattığını iddia eden Elcil, "Bunu yapan siz ve partiniz değil miydi Sayın Denktaş?" diye sordu.

Ülkedeki kurumların özelleştirme adı altında peşkeş çekildiğini, bunlara tepki koyanların ise polis ve mahkeme baskısına uğradığını da öne süren Şener Elcil, "Kurumlarımızı geri alacağız deyip, seçimlerde halkı kandıran Denktaş değil mi?" ifadesine yer verdi.

"ERCAN HAVAALANI'NI GERİ ALACAĞIM DEMİŞTİ"

Denktaş'ın "Ercan Havaalanı'nı geri alacağım" dediğini ve aniden taraf değiştirdiğini iddia eden Elcil, "Göç Yasası geçerken karşı çıkan, fakat hükümet olduktan sonra bu yasayı değiştirmeye dahi yaklaşmayan kendisi değil mi?" diye sordu.

"SERVET BEYANI YAPMADI"

Seçimlere 3 gün kala Yakın Doğu Üniversitesi'ne (YDÜ) sınıf öğretmenliği izni verildiğini de belirten Elcil, "Bu seçim rüşveti değil mi?" diye sordu.

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, "Denktaş, görevden ayrılırken kendinin ve yakınlarının servet beyanını neden yapmadı?" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.