İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özyiğit: "Kısa süre sonra özlü müzakerelere geçilecek"

Özyiğit: "Kısa süre sonra özlü müzakerelere geçilecek"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit Mustafa Akıncı'nın cumhurbaşkanı seçilmesiyle umutların çok yükseldiğini bu sürecin heba edilmemesi gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 26/05/15 07:50
okuma süresi: 2 dak.
Özyiğit: "Kısa süre sonra özlü müzakerelere geçilecek"
A- A A+

Süreçte tüm çözüm ve barış güçlerine de büyük görevler düştüğünü vurgulayan Özyiğit Liderlerin kararlı olduklarını çözüm sürecinin güven yaratıcı önlemlerle desteklenecek olmasının da son derece önemli olduğunu ifade etti.

Özyiğit, "Bu doğrultuda kesinlikle inanıyorum ki kısa süre sonra özlü müzakerelere geçilecek.Şimdi durum tespiti yapılmakta nerdeyiz geçmişte hangi konularda uzlaşma oldu ve uzlaşılamayan konularda farklılıklar nelerdir bunlar üzerinde daha fazla durulması gerek. Al-Ver'in başlayabilmesi için bütün konularda ciddi bir yakınlaşma sağlanması sözkonusu.

Onlarla birlikte süreci takip etme ve liderlerin elini güçlendirmek için çalışmaya ve kakı koymaya devam edeceğiz. Bu bağlamda TDP olarak AKEL'le uzmanlardan oluşan bir çalışma grubu oluşturduk. TDP Gençlik örgütü de AKEL ve Disi gençlik örgütüyle benzeri bir çalışma yürütüyor.Bu kez iki evet çıkması için tüm barış güçlerinin bu yönde birlikte çalışması ve liderlere katkı koyması çok önemli" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.