İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KTGB: "BRTK'nın sivilleşmesi, demokratikleşmesi için sürdürdüğümüz çalışmalar devam edecek"

KTGB: “BRTK'nın sivilleşmesi, demokratikleşmesi için sürdürdüğümüz çalışmalar devam edecek”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, BRTK'da yaşanan gelişmelr ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 26/05/15 11:34
okuma süresi: 2 dak.
KTGB: “BRTK'nın sivilleşmesi, demokratikleşmesi için sürdürdüğümüz çalışmalar devam edecek”
A- A A+

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, BRTK'nın sivilleşmesi, demokratikleşmesi ve gerçek anlamda bir kamu yayın kurumu olması adına bugüne kadar sürdürdüğü çabalarını devam ettirecektir.

BRTK ve TAK Yönetim Kurullarında temsiliyetinin sorumluluğu ile hareket eden Gazeteciler Birliği, medya alanının etik, mesleki, basın emekçilerinin çalışma koşulları ve hakları noktasında ve diğer konularıyla da yakından ilgilenmekte ve yapıcı katkısını sürdürmektedir.

Başbakan ve Bakanlar Kurulunun kararı ile birlikte BRTK'da yeni bir döneme başlangıç yapılmıştır. Üyemiz de olan BRTK eski müdürü Mete Tümerkan görev süresinde ne yazık ki ne yönetim kurulu üyemiz ile uyumlu bir çalışma içine girebilmiş ne de Gazeteciler Birliği Yönetimi ile sağlıklı bir diyaloğu geliştirmiştir. Tam aksine KTGB'ni kendisine rakip olarak görmüş olmalıdır ki, Gazeteciler Birliği'nin açıklamaları sansüre uğramıştır.

BRTK'da oluşacak yeni yönetim, Tümerkan dönemindeki birçok iddiayı ve şaibeli birçok noktayı aydınlığa kavuşturmalıdır. KTGB, BRTK'nın kişilerin değil toplumun malı olduğu noktasında Başbakan'nın gösterdiği kararlılığı saygı ile selamlarken, aynı kararlılığı yasal düzenleme ile özerk- demokratik bir BRTK yaratılması noktasında da görmek ister.

KTGB; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da medya ile ilgili alanda yapıcı katkılarını sürdürürken, basın emekçilerinin özgürleşmesi noktasında tereddütsüz tavır almaya devam edecektir.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği

Yönetim Kurulu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.