İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Başbakan Yorgancıoğlu Tıp-İş yetkililerini kabul etti

Başbakan Yorgancıoğlu Tıp-İş yetkililerini kabul etti

Başbakan Yorgancıoğlu, sağlıktaki sorunların giderilmesi için ortaya daha yoğun bir çaba koyacaklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 26/05/15 15:43
okuma süresi: 5 dak.
Başbakan Yorgancıoğlu Tıp-İş yetkililerini kabul etti
A- A A+

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş)'in yeni Başkanı Sıla Usar İncirli ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Kabulde Sendika Başkanı Sıla Usar İncirli, Başbakan'a sağlıktaki sorunları içeren bir dosya takdim etti.

Yorgancıoğlu, sendikanın taleplerinin inceleneceğini ve neler yapılabileceğini sendika ile birlikte değerlendireceklerini söyledi.

İNCİRLİ

Sıla Usar İncirli kabulde yaptığı konuşmada ülkede sürdürülebilir bir sağlık sisteminin bulunmadığını, sağlık hizmeti alanında artan sorunların zaman geçtikçe daha karmaşık bir hal aldığını belirtti.

Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için yapılması gerekenlerin yapılan çalıştay ve şuralarda ortaya konduğunu kaydeden İncirli, "Burada kararlı bir tutumla sorunların üzerine gidilmesi gerekiyor" dedi.

Kamu Sağlık Çalışanları Yasası'nın bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından uygun görülmemesiyle ortaya kaotik bir durum çıktığını ifade eden İncirli, Yasa'daki "başka iş yapma yasağı" maddesinin tadil edilmesi, kamuda çalışan hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini savundu.

"HEKİMLERİN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ"

İncirli, "Sendika olarak tam günü savunuyoruz ama bunun için de hekimlerin özlük hakları iyileştirilmeli. Zira bugün geldiğimiz noktada, hekimlerin özlük hakları bu mesleğin onuruna yakışmayacak derecede kötü bir durumda. Birçok meslektaşımız ülkesinde hizmet vermek istemiyor artık" dedi.

"HASTANELERİN ALTYAPILARINDA ÇOK BÜYÜK SORUNLAR VAR"

İncirli, "Hastanelerin altyapısında da çok büyük sorunlar var. Hastanelere iyi yatırım yapılmıyor... Sizden talebimiz özlük haklarımız iyileştirilerek kamu sağlık hizmetlerinde düzenlemelerin hızla yapılmasıdır" dedi.

Tüm siyasi partilerin şimdiki maaş ve özlük haklarıyla hekimlerin sadece hastanede çalışmasını doğru bulmadığını dile getirdiğini savunan İncirli, Tıp-İş'in sağlık hizmetleri için düşünülen reformların karşısında olmadığını, Genel Sağlık Sigortası düşüncesinin sağlık alanına çok faydalar getireceğini düşündüğünü ancak kamu sağlık kurumları iyileştirilmeden hayata geçirilmesi halinde kaos yaşanacağından endişe duyduklarını söyledi.

İncirli, "Yapılacak olan tüm yasalar birlikte yürütülmeli. Sağlık Bakanlığı, Genel Sağlık Sigortası ayağını çok hızlı çok aktif yürüttü ama kamu sağlık hizmeti kısmını ihmal etti" dedi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise, hükümet olarak sağlık ve eğitim alanında politikalar geliştirdiklerini, hükümete geldikleri günden sonra 21 doktorun emekli olduğunu, bunun yerine 48 doktorun kamuda hizmete başladığını ve yakın gelecekte de boş kadrolara istihdamların yapılacağını söyledi.

Yorgancıoğlu ayrıca kanserlerle ilgili yeni bir hastane ve sağlık ocaklarına yatırımlar yapıldığını, hekimlerin özlük haklarıyla ilgili çalışmaların da yürütüldüğünü söyledi.

"DAHA YOĞUN BİR ÇABA ORTAYA KOYACAĞIZ"

Hasta haklarının da önemine vurgu yapan Yorgancıoğlu, "İnsanlarımız hastanelerde ne kadar hizmet alıyor? Bu bir tartışma konusudur. Bu doktor eksikliğinden, hekimlerin özlük haklarının eksikliğinden kaynaklanmış olabilir. Bunları da gidermek için önümüzdeki günlerde daha yoğun bir çaba ortaya koyacağız" dedi.

Ülkede tüm alanlarda sorunların yaşanmakta olduğunu belirten Yorgancıoğlu, "Ortak bir işbirliği yapmazsak, topluma hizmet verme konusunda yeterince başarılı olabileceğimiz inancında değilim" diye konuştu.

Sendika'nın yeni yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar dileyen Yorgancıoğlu, "Ortaya koyduğunuz talepleri hassasiyetle değerlendirip, neler yapabileceğimizi sizlerle birlikte önümüzdeki günlerde yeniden değerlendireceğiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.