İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Gardiyanoğlu: "Kimse bizlerden şahsi menfaati için hukuk dışı bir yaklaşımda bulunmamızı istemesin"

Gardiyanoğlu: "Kimse bizlerden şahsi menfaati için hukuk dışı bir yaklaşımda bulunmamızı istemesin"

Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) Başkanı Remzi Gardiyanoğlu "kimse bizlerden şahsi menfaati ve şahsi geleceği için hukuk dışı bir yaklaşımda bulunmamızı istemesin" dedi.

Yayın Tarihi: 26/05/15 16:20
okuma süresi: 3 dak.
Gardiyanoğlu: "Kimse bizlerden şahsi menfaati için hukuk dışı bir yaklaşımda bulunmamızı istemesin"
A- A A+

Kamuda çalışan doktorlarla ilgili Anayasa Mahkemesinin Şubat 2011 yılında vermiş olduğu kararın "Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanmaması/uygulatılamaması" gerekçesiyle açtıkları davayla ilgili açıklama yapan Remzi Gardiyanoğlu, KTSÇHB Yönetim Kurulu olarak, hukuk mücadelesini başlatmadan önce 4 yıl süre ile ilgili tüm devlet, sendika ve sivil toplum örgütleri ile temaslarda bulunmaya çalışmış olsalar da, ya taleplerine olumsuz cevap verildiğini ya da ilgili tarafların zamana oynamayı tercih ettiğini savundu. Gardiyanoğlu, şunları ileri sürdü:

"Üzülerek belirtmeliyiz ki, halkımız, kamu ve özeldeki hekimler ve diğer tüm sağlık çalışanları adına, içeriği hiçbir zaman paydaşları ile paylaşılmamış reform süreci, halen daha gizemini korumaktadır. Reformla köklü değişiklikleri gerçekleştireceklerini söyleyen otorite, bu sözlerindeki samimiyetine güvenilmesini istemektedir.

Sayın Dr. Ahmet Gülle 2008 yılında bakanlık koltuğunun diğer tarafında iken: 'Kamudaki hekimlere ikinci bir iş yapma imkânının sağlanması, yıllardır sağlıktaki sorunun temelini oluşturmaktadır' diye ifade ederken, Bakanlık koltuğuna oturduktan sonra Sayın Dr. Ahmet Gülle'nin, 2011 yılında verilmiş olan Anayasa Mahkemesi kararını uygulamamasındaki gerekçe ise sağlık reformuna bütüncül yaklaştığını gerekçe göstermesi, en hafif tabiri ile hukuk devletinin kendi kendi ile alay etmesi demektir.

Mevcuttaki uyulması gereken yasalara karşı sessiz ve tepkisiz kalmak; mevcut sağlık sisteminin altında halkımızın ezilişine aldırış etmemek ve ülkemizin sağlık yükünün yaklaşık %50'sini çeken özel sağlık sektörünün sorunlarını bir bütünün parçası olarak görmek yerine, yokmuş gibi kabul etmek, kamuoyunun gözleri önüne serilmiş bir çelişki yumağı olarak durmaktadır."

Gardiyanoğlu, bugüne kadar meşru ve etik olmayan her tür adımı atmaktan uzak durmuş, söylemlerini belgelere dayandıran, her türlü suçlamalara maruz kalsa da doğruları halkla paylaşmaktan çekinmeyen KTSÇHB Yönetim Kurulu'nun, hukuk çizgisinden sapmadan, başta vatandaşlık, sonra da mesleki hakları elde etmek adına yola kararlıkla devam edeceğini bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.