İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Yangın helikopteri kiralanması için ihale süreci başlıyor

Yangın helikopteri kiralanması için ihale süreci başlıyor

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek Orman yangınlarına müdahale edecek "Yangın Helikopteri Kiralanması" ihale süreci için çalışmaların tamamlandığını hedefin 15 Haziran-15 Ekim arasında ülkede helikopterin konuşlanması olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 26/05/15 17:10
okuma süresi: 3 dak.
Yangın helikopteri kiralanması için ihale süreci başlıyor
A- A A+

Bakan Dinçyürek, Bakanlıkta yaptığı açıklamada, uzun zamandır kamuoyunun gündeminde olan ve toplumun da önemli bir beklentisi konumundaki yangın helikopteri kiralama projesinin hazırlıklarının son aşamaya geldiğini belirterek bugün itibari ile Bakanlık olarak ihaleye çıkılabilmesi için gerekli kaynak yaratılması ve Maliye Bakanlığından bloke edilmesi dahil tüm prosedürleri gerçekleştirilip Merkezi İhale Komisyonuna sunacaklarını söyledi.

Bir iki gün içerisinde ihaleye çıkılabileceğini ifade eden Dinçyürek, hedeflerinin yangın risklerin en fazla olduğu 15 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında KKTC'de konuşlandırılacak ekibiyle birlikte bir yangın helikopterinin kiralanmasının sağlanması olduğunu belirtti.

Projenin bu noktaya gelmesinde Orman Dairesi ve Bakanlık olarak çok mutlu olduklarını vurgulayan Dinçyürek, mevcut yangın risklerini azaltma adına uzun zamandır ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Sivil Savunma, Kaymakamlıklar, Dışişleri Bakanlığı ve Sivil Havacılık ile toplantılar yaparak Orman yangınları esnasında nasıl mücadele edileceğinin belirlendiğini ifade eden Dinçyürek, ara bölgelerde oluşabilecek yangınlar konusunda da eylem planlarını da ortaya koyduklarını belirtti.

Dinçyürek şöyle devam etti:

"Tabii ki arzumuz bir yangının ortaya çıkması değildir. Ama her türlü tedbire rağmen yangının çıkabileceği de bir gerçektir. Dolayısıyla önceden alınabilecek her türlü tedbiri alma yönünde adımlarımızı attık. Yangın Hazır Kuvvet ekibimizin sayısı 1 Haziran itibariyle 125 kişiye tamamlanacaktır. Bu da mücadelemize daha da güç katacaktır"

Orman yollarının temizlenmesi konusunda adımlar attıklarını da söyleyen Dinçyürek bununla ilgili ağır iş makinelerinin çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

VATANDAŞA ÇAĞRI...

Bakan Dinçyürek, yangın risklerinin hiç bir zaman sıfıra inemeyeceğini vurgulayarak tüm vatandaşlara çağrıda bulundu ve en üst düzeyde dikkatli ve hassas davranmalarını istedi.

Bir taraftan yılda 1 Milyon fidan hedefiyle KKTC'yi bir orman adasına, yeşile ve dolayısıyla daha yaşanabilir çevreye kavuşturmak için çalışırken diğer yandan ülke ormanlarını yangına teslim edemeyeceklerini söyledi.

Dinçyürek: "Bizler üzerimize düşen her türlü çabayı ortaya koyuyoruz. Ama kamuoyundan da aynı hassasiyeti gösterip bizlere destek olmasını bekliyoruz" dedi.

Bakan Dinçyürek projenin ihale aşamasına gelmesinde büyük katkıları olan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Maliye Bakanı Zeren Mungan ve tüm Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.