İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KKTC Yükseköğretim Çalıştayı devam ediyor

KKTC Yükseköğretim Çalıştayı devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu'nun (YÖDAK) işbirliğinde düzenlenen "KKTC Yükseköğretim Çalıştayı" atölye çalışmaları ile bugünde devam ediyor.

Yayın Tarihi: 27/05/15 12:03
okuma süresi: 2 dak.
KKTC Yükseköğretim Çalıştayı devam ediyor
A- A A+

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, dün başlayan çalıştayda ilk gün sunumlar gerçekleşirken ikinci ve son günde atölye çalışmaları ile çalıştay, Lefkoşa'da Golden Tulip Otel'de devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Dışilişkiler Müdürü Ziya Öztürkler çalıştayla ilgili yaptığı açıklamada; "yükseköğretimde kalite ve öğrenci memnuniyeti; araştırma ve geliştirme; akademik kriterler, etik ve intihal; tanıtım ve toplumsal farkındalık; dış ilişkiler ve görünürlük; yükseköğretime geçiş ve meslek standartları; dijital ve engelsiz eğitim konularında konusunda uzman kişilerce sunumlar gerçekleştiğini, çalıştayın bugünkü kısmında ise her konu başlığı için çalışma atölyeleri oluşturulduğunu ve gerçekleşen çalışmaların sonunda çıkan sonuçlar doğrultusunda bir sonuç bildirgesi hazırlanacağını ve bununda bir kitapçık haline getirilip kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

İki gün boyunca devam eden çalıştayda tüm üniversitelerin temsilcileri ve uzman kişilerinin yanı sıra Türkiye'den de konukların geldiğini belirten Öztürkler "katılımın en üst seviyede olması bizi memnun etti. Yurt dışından 20 akademisyen yurt içinden ise 175 akademisyen ve uzman kişi katıldı. Bu yıl ilkini gerçekleştirdik, gelecek yıllarda bu ve benzeri çalıştayların yapılması yaralı olacaktır" dedi.

Öztürkler, konularının tartışılacağı yola çıkarak yükseköğretimde çözüm odaklı stratejilerin hayata geçirilmesinin" hedeflendiğini de vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.