İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Berova: "2011 sonrası istihdam sadece öğretmenlere özgü bir istihdam şekli değil"

Berova: "2011 sonrası istihdam sadece öğretmenlere özgü bir istihdam şekli değil"

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, BRT'de yayınlanan Günün Özeti programına katılarak çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 28/05/15 07:59
okuma süresi: 3 dak.
Berova: "2011 sonrası istihdam sadece öğretmenlere özgü bir istihdam şekli değil"
A- A A+

Yükseköğretim Çalıştayı'na değinen Berova, çalıştaydan sağlanacak faydaları ifade etti.

Berova, "Bundan sonra yüksek öğrenimin geliştirilmesi, kalitenin artırılması yönünde bir yol haritası önümüze çıkacak. Raporlamalar da bittikten sonra bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Artık elimizde yazılı bir metin olacak …… Yükseköğrenim ve buradaki kaliteyi, öğrenci memnuniyetini çok önemsiyoruz. Bu konularla ilgili olarak ileriki süreçte ülkemizde yüksek eğitimin kalitesini, öğrenci memnuniyetini artırıcı önlemlerin nasıl alınacağı konusunda bir yol haritamız olacak ve bu da bize ve bizden sonra gelecek olanlara yol gösterici olacak" dedi.

Bakan Berova, KKTC'nin eğitim adası haline geldiğini de kaydederek, varolan durumun daha da geliştirilmesi yönünde ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduğunu söyledi.

Berova, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'nın üniversitelerin kanunla kurulması yönündeki açıklamalarına da değindi.

Berova konunun çalıştayda eksileri ve artıları ile masaya yatırıldığını kaydederek, bundan sonraki süreçte yüksek eğitimin şekillendirilmesi ve yönlendirilmesi ile ilgili olarak bir yol haritası ortaya konulacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Berova, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden yapılan bürokratik engellerle karşılaştıklarına dair açıklamalara da değindi.

Özdemir Berova, "bizim istediğimiz böylesi bir güzide üniversitenin ülkemizde eğitim ve öğrenime başlaması ve devam etmesidir" dedi.

Bakan Berova yarın gerçekleştirilecek öğretmenlerin eylemi konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

"Biliyorsunuz bu 2011 yılı sonrası göreve başlayan öğretmenlerimiz periyodik aralıklarla sorunlarını dile getirici eylemler yapmaktadır ancak 2011 sonrası istihdam sadece öğretmenlere özgü bir istihdam şekli değildir. Devlet o zamanki şartlar altında tüm istihdamlara böyle bir karar almış ve bu şekilde bir yasa geçirmiştir"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.