İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Helikopter kiralanması için ihaleye çıkıldı

Helikopter kiralanması için ihaleye çıkıldı

Orman yangınlarını söndürmek amacıyla kiralanacak bir helikopter için ihaleye çıkıldı.

Yayın Tarihi: 28/05/15 10:35
okuma süresi: 3 dak.
Helikopter kiralanması için ihaleye çıkıldı
A- A A+

Ülkede uzun yıllardır tartışılan orman yangınlarını söndürme amaçlı helikopter ihtiyacının giderilmesi için somut adım atıldı.

Merkezi İhale Komisyonu'nun ilanına göre, helikopter kiralanması için sunulacak tekliflerin en geç 17 Haziran Çarşamba günü saat 10.00'a kadar komisyon toplantı salonundaki teklif kutusuna atılması gerekiyor.

Teklifle ilgili bilgi ve şartname, Orman Dairesi Müdürlüğü'nden alınabiliyor.

29 HAZİRAN-15 EKİM ARASI… GÜNDE 100 DAKİKA HİZMET…

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Asım Özer, yangın helikopteri kiralanması için açılan ihalenin, 29 Haziran ile 15 Ekim arasındaki süreyi kapsadığını ve günde 100 dakika hizmet verilmesi üzerinden teklif alınacağını söyledi.

Keşif bedeli konusunda açıklama yapamayacağını ifade eden Özer, ihaleye yerel ve yurt dışından firmaların teklif sunabileceğini kaydetti.

Özer, yangın helikopterinin personeliyle birlikte kiralanacağını, Türkiye'den sunulacak tekliflerde firmaların KKTC'li şirketlerle iş ortaklığı yapabileceğini ifade etti.

İhale şartnamesine göre, teklif sunacak firmaların bu konuda deneyimli olmasının arandığını belirten Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Asım Özer, kiralanacak helikopterin Ercan Havalimanı'nda konuşlanacağını; günde 1 saat 40 dakika uçma karşılığında bedel teklifi sunulacağını; konuşlanma, personel ve akaryakıt giderlerinin firmaya ait olacağını; helikopterin gece uçuşu olmayacağını anlattı.

"İYİ BİR ŞARTNAME OLUŞTURDUK, KATILIMIN YÜKSEK OLMASINI BEKLİYORUZ"

Özer, ihale için iyi bir şartname hazırladıklarını, teklif sunan firma sayısının yüksek olmasını beklediklerini ifade ederek, "Türkiye Orman Genel Müdürlüğü'nden teknik destek alarak iyi bir şartname oluşturduk, katılımın yüksek olmasını bekliyoruz" dedi.

Şartnameye göre helikopterin ayda iki kez bakımının yapılacağını, çalışır ve iyi durumda olması gerektiğini belirten Asım Özer, sunulan tekliflerin aranan teknik özelliklere uygunluğunu denetlemek üzere bir ekipten de yaralanacaklarını söyledi.

Komisyon Başkanı Özer, teklif kutusunun 17 Haziran'da kapanmasının ardından değerlendirme sürecinin başlayacağını, birkaç gün içinde de ihaleyi sonuçlandırmayı amaçladıklarını bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.